Μια βαριά βιομηχανία από παράνομα ιατρικά κέντρα τα οποία πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες έχει στηθεί στη χώρας μας. Πρόκειται για τη βιομηχανία της παραϊατρικής απάτης, η οποία λειτουργεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να διέπεται από κανένα νομοθετικό πλαίσιο και βεβαίως κάτω από τη μύτη των ανύπαρκτων έτσι κι αλλιώς ελεγκτικών μηχανισμών.
Οι επαγγελματίες κομπογιαννίτες υπόσχονται στους πελάτες να τους κάνουν με διάφορα μαγικά κόλπα δέκα χρόνια νεότερους. Με την πολυδιαφημισμένη πλασμαφαίρεση, τους παραμυθιάζουν ότι θα καθαρίσουν όλα τα τοξικά που είναι συγκεντρωμένα στο αίμα.
Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα διάφορα κέντρα που διαφημίζουν θεραπείες με βλαστοκύτταρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πλαστικές επεμβάσεις, τα Botox και ό,τι άλλο μπορεί να φέρει πελατεία και να μεγαλώσει το κέρδος.
Χρειάστηκε να πεθάνει ένας δημοφιλής καλλιτέχνης, να προκληθεί σοκ στην κοινωνία, για να αντιληφθεί ο κάθε πολίτης ότι με αυτό το κράτος και αυτούς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι απροστάτευτος. Προφανώς οι αρμόδιοι δεν βλέπουν τις χιλιάδες διαφημίσεις που αναρτούν τα παράνομα ιατρεία στο διαδίκτυο. Δεν έχουν ακούσει για τους τσαρλατάνους που παριστάνουν τους γιατρούς θέτοντας σε κίνδυνο τους ανυποψίαστους πελάτες.
Γιατί τα συγκεκριμένα κέντρα απευθύνονται σε πελάτες και όχι σε ασθενείς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και ο Ιατρικός Σύλλογος δεν έχουν ακούσει για πλαστικές επεμβάσεις που γίνονται από αισθητικούς σε κέντρα ομορφιάς. Ούτε φρόντισαν να καταγράψουν τα εκατοντάδες μαγαζάκια που πουλάνε… ευεξία… καθαρίζοντας την ψυχή από αμαρτίες και το αίμα από τα… μικρόβια.
Στην Κολομβία των Βαλκανίων κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Μόνο μετά από το σοκ που προκαλεί ένα γεγονός υπό την πίεση των Μέσων Ενημέρωσης ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά του κράτους. Όταν το θέμα εξαφανιστεί από τα κανάλια, τότε η βαριά βιομηχανία της απάτης θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά.
Εκτός και αν βρεθεί κανένας τρελός εισαγγελέας και αρχίζει να ψάχνει όλους αυτούς που έχουν στήσει αυτά τα παραμάγαζα αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που κάνουν ότι δεν… βλέπουν.
Διαβάστε ακόμη:
- AEGEAN: Άνοδος εσόδων και επιβατών, αλλά τα καύσιμα «ψαλίδισαν» την κερδοφορία
- Euronext: Δεν διεξάγονται συζητήσεις με τη Deutsche Börse για συγχώνευση
- Πετρέλαιο: Ξεπέρασε και τα $108 το Brent – Πότε μπορεί να φτάσει στα όριά της η αγορά
- Τραπεζικά σενάρια για συγχωνεύσεις: Ο πόλεμος των φημών και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση
