Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νικος Ανδρουλάκης τόνισε πως χρειάζονται ευρωπαϊκές πολιτικές αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Τις ευρωπαϊκές πολιτικές αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ανόδου της Ακροδεξιάς προέβαλε ο Ανδρουλάκης κατά την συνάντηση με την επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ, που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα, στα γραφεία της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στη Βουλή.
Ανδρουλάκης: «Δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη»
«Η συνάντηση μας λαμβάνει χώρα σε μια δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη όπου οι δυνάμεις της Ακροδεξιάς, δυστυχώς, λαμβάνουν σημαντικά ποσοστά στην καρδιά της Ευρώπης».
«Αυτό είναι καμπανάκι για κάθε δημοκράτη», τόνισε ο Ανδρουλάκης καλωσορίζοντας «την καλή μου φίλη και επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ», όπως είπε.
Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με την επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών της Ευρωβουλής, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεζ (Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
Η αναφορά στην Τουρκική επιθετικότητα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε πως οφείλουμε να ενισχύσουμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές αλληλεγγύης «για ένα ισχυρότερο κοινωνικό κράτος δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας, στεγαστικές πολιτικές για τη νέα γενιά -ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες-, και βέβαια ζητήματα ασφάλειας και άμυνας».
Συμπλήρωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να έχει κοινή στρατηγική απέναντι σε οποιοδήποτε κίνδυνο είτε στα ανατολικά είτε στα νοτιοανατολικά σύνορα, κάτι που αφορά την Τουρκία και τις προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο».
Διαβάστε ακόμη:
- Κάμερες στα νότια προάστια: Τα σημεία όπου έχουν μπει και «πιάνουν» τους παραβάτες
- Γιώργος Μαζωνάκης: Στο μικροσκόπιο η άδεια της Stem Cell στο Κολωνάκι
- Το μεγαλύτερο κύμα επιθέσεων κατά της ναυτιλίας από την αρχή του πολέμου στo Ορμούζ
- Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στα 79: Το πρωτεϊνικό ρόφημα που πίνει από την εποχή του bodybuilding