Το Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας, που συμβουλεύει τις αρχές σχετικά με την υγειονομική πολιτική, εκτιμά πως τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να βγάλουν τη μάσκα σε περιβάλλον εσωτερικό, κλειστό και ιδιωτικό, όμως, πρέπει να συνεχίσουν να τη φοράνε στην κοινότητα.

Η προσοχή, εντούτοις, πρέπει να συνεχιστεί, υπογραμμίζει το Ανώτατο Συμβούλιο (HCSP), σε μια γνωμοδότηση που δημοσίευσε την Κυριακή σχετικά με την προσαρμογή των κανόνων προστασίας. Και αυτό, λόγω της «δυσμενούς σε εθνικό επίπεδο επιδημιολογικής κατάστασης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, του κορεσμού των νοσοκομείων» και της «αδυναμίας να εκτιμηθεί ο κίνδυνος για τα άτομα, που έχουν επωφεληθεί από ένα πλήρες εμβολιαστικό σχήμα, να μολύνουν άλλους ανθρώπους». Το σώμα συστήνει ότι «σε ένα ιδιωτικό πλαίσιο, οικογενειακό ή φιλικό, σε περιβάλλον εσωτερικό, κλειστό, όλα τα πρόσωπα που συναντώνται», θα μπορούσαν να βγάλουν τη μάσκα τους, «εφόσον όλοι τους έχουν επωφεληθεί από ένα πλήρες εμβολιαστικό σχήμα και υπό την προϋπόθεση να σέβονται τα μέτρα προστασίας: υγιεινή των χεριών, διατομική απόσταση, αερισμός και περιορισμός στους έξι του αριθμού των ατόμων».

Εντούτοις, αυτή η σύσταση δεν θα εφαρμόζεται, εάν κάποιος από τους παρόντες δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως ή εμφανίζει παράγοντα κινδύνου να ασθενήσει βαριά, όπως η ηλικία ή η συννοσηρότητα (συνύπαρξη δύο νόσων ή δύο παθολογικών καταστάσεων στον ίδιο ασθενή). Στο πλαίσιο της κοινότητας (οργανισμοί και ανοικτά εξωτερικά περιβάλλοντα), το Ανώτατο Συμβούλιο συστήνει να συνεχίσουν οι πολίτες να σέβονται τα μέτρα προστασίας, μεταξύ αυτών τη χρήση της μάσκας και τον περιορισμό των μετακινήσεων, «σε συμφωνία με την εξέλιξη των αποφάσεων σε εθνικό επίπεδο, σε συνάρτηση με την πρόοδο της εμβολιαστικής κάλυψης». Επομένως, δεν τίθεται ζήτημα να συμμετάσχει κανείς σε συναθροίσεις πέραν των ατόμων που επιτρέπεται.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.