Παγιώνεται το προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων μεγαλώνει. Με το 53% της ενσωμάτωσης ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 39,38%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 26,68%, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 24,65% και έπονται ο Χάρης Καστανίδης 3,66%, Χρηστίδης 3,10% και Παύλος Γερουλάνος με 2,53%.

Προβάδισμα Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει σημαντικό προβάδισμα στην πρώτη καταμέτρηση και όπως όλα δείχνουν  πολύ δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση, ενώ μάχη δίνουν ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ανδρέα Λοβέρδο για το ποιός θα περάσει στον δεύτερο γύρο. Ο πρώην πρωθυπουργός μέχρι ώρας είναι στη δεύτερη θέση.

Στο 44% βρίσκεται αυτή την ώρα η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει το 40,5%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 26,6% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 24,1%.

Ο Χάρης Καστανίδης έπεται με 3,41%, ο Παύλος Χρηστίδης με 3,21% και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,13%.

Αιφνιδιασμός στο επιτελείο Παπανδρέου από την πρωτιά Ανδρουλάκη

«Πάγωσε» το επιτελείο Παπανδρέου μετά την παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ, που δίνουν καθαρή πρωτιά στο Νίκο Ανδρουλάκη και φέρνουν στη δεύτερη θέση τον πρώην πρωθυπουργό.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στελέχη και στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα και μάλιστα εκτιμούσαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα προηγηθεί με διακριτική διαφορά, κόβοντας πρώτος το νήμα. Υποστήριζαν μάλιστα ότι  η μεγάλη συμμετοχή, τόσο στην Αττική, όσο και στην περιφέρεια ήταν αποτέλεσμα και της κινητοποίησης που προκάλεσε η υποψηφιότητα Παπανδρέου αλλά και της απόφασης των κεντροαριστερών δυνάμεων να στηρίξουν την δυναμική επανεκκίνηση της παράταξης στην κρίσιμη συγκυρία.

Ωστόσο με τη συνεχή ροή αποτελεσμάτων προς το σύστημα αλλά και από τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα που κατέφθαναν στη Λένορμαν ακόμη και οι πλέον αισιόδοξοι άρχισαν τις δεύτερες αναγνώσεις. Κάποιοι δε εξ αυτών, τόνιζαν ότι δεν υπήρχε πλήρης εικόνα για την σειρά κατάταξης -αν δηλαδή ο κ. Παπανδρέου έρθει τελικά δεύτερος ή τρίτος μετά το Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός να σημειωθεί εισήλθε τελευταίος στην κούρσα ωστόσο επιχείρησε και κατάφερε να συσπειρώσει γρήγορα σ ε σημαντικό δυνάμεις υπέρ της υποψηφιότητάς του. Έτσι στο «στρατηγείο» της Λένορμαν, βρέθηκαν σταδιακά στελέχη με διαφορετικά σημεία στο κόμμα: κεντρικά στελέχη, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, συνδικαλιστές, στελέχη από την ανανεωτική αριστερά και τις άλλες Κινήσεις, «γεννηματικοί» και «παπανδρεϊκοί» που ανέλαβαν κρίσιμους ρόλους.  Τόσο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όσο και κατά την σημερινή ψηφοφορία φάνηκε δε, νε «επιστρέφουν» μέσω της υποψηφιότητας Παπανδρέου στις κάλπες, πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που είχαν στραφεί το 2015 στο ΚΙΔΗΣΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ έρχονται στη δημοσιότητα και αρχίζει να φαίνεται ένα προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην Ελαφόνησο, από όπου δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 41 ψήφους, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 28, ενώ από μία ψήφο πήραν οι κ.κ Ανδρουλάκης και Χρηστίδης.

Στα Άγραφα ο Παπανδρέου προηγείται με 47 ψήφους, ο Ανδρουλάκης ακολουθεί με 33 ψήφους και έπονται οι κ.κ Λοβέρδος με 11, Γερουλάνος με 2 και Χρηστίδης με μία ψήφο.

Στην Πάτμο προηγείται με 58 ψήφους ο Ανδρέας Λοβέρδος, ακολουθεί με 24 ο Νίκος Ανδρουλάκης και έπεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 22.

Στη Λέρο πρώτος ο Ανδρουλάκης με 45 ψήφους, ακολουθούν Λοβέρδος με 38, Παπανδρέου με 32 και Χρηστίδης με 33 ψήφους.

Στη Σύμη  σημαντικά προηγείται ο Ανδρουλάκης με 202 ψήφους, ακολουθούν με 117 Παπανδρέου και 38 Λοβέρδος.

Στην Αμοργό πρώτος με 26 ψήφους εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης, ακολουθεί ο Παύλος Χρηστίδης με 15 και ακολουθούν Παπανδρέου με 9, Λοβέρδος με 2 και Καστανίδης 1.

Στη Στυλίδα καταγράφεται πρωτιά Ανδρουλάκη με 108 ψήφους, ακολουθεί ο Παπανδρέου με 57 ψήφους και στη συνέχεια ο Λοβέρδος με 55 ψήφους.

Στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 58 ψήφους, ενώ ακολουθούν Παπανδρέου με 29, Λοβέρδος με 22, Χρηστίδης με 23 και Γερουλάνος με 1 ψήφο.

Στο Μακροχώρι Ημαθίας πρώτος ο Λοβέρδος με 96 ψήφους, δεύτερος Ανδρουλάκης με 79 και ακολουθούν Παπανδρέου με 49 και Καστανίδης με 24.

Πρώτος ο Ανδρουλάκης στο Σχηματάρι Βοιωτίας, ακολουθούν Λοβέρδος με 96 και Παπανδρέου με 84.

Σημαντική η επικράτηση Ανδρουλάκη στο Ασημί Ηρακλείου με 202 ψήφους, ακολουθούν Παπανδρέου με 117, Λοβέρδος με 38.

Στη Στέγη Ημαθίας πρώτος ο Λοβέρδος με 161 ψήφους, ακολουθεί Ανδρουλάκης με 132 και Παπανδρέου με 70.

Στα Τέμπη πρώτος ο Ανδρουλάκης με 30 ψήφους, ακολουθούν Παπανδρέου με 25 και Λοβέρδος με 22 ψήφους.

Στον Σοχό Θεσσαλονίκης προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 82 ψήφους, ακολουθούν Λοβέρδος με 26 και Παπανδρέου με 22 ψήφους.

Στη Χαλκιδική πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 179 ψήφους, ακολουθούν Λοβέρδος με 52 και Παπανδρέου με 29 ψήφους.

Στη Λίμνη Πλαστήρα πρώτος ο Ανδρουλάκης με  56 ψήφους, ακολουθούν Παπανδρέου με 19 και Γερουλάνος με 12 ψήφους.

Στον Βόλο, πρώτος ο Ανδρουλάκης με 94 ψήφους, δεύτερος ο Παπανδρέου με 56 ψήφους και τρίτος ο Λοβέρδος με 32 ψήφους.

Από τα εκλογικά τμήματα νομού Λάρισας προκύπτει πρωτιά Ανδρουλάκη με 326 ψήφους, ακολουθούν Παπανδρέου με 273 και Λοβέρδος με 119 ψήφους.

Στη Δεσκάτη Γρεβενών πρώτος Ανδρουλάκης με 150 ψήφους, ακολουθούν Παπανδρέου με 87 και Λοβέρδος με 69 ψήφους.

Στην Έδεσσα πρώτος Ανδρουλάκης με 228 ψήφους, ακολουθούν Παπανδρέου με 158 και Λοβέρδος με 120 ψήφους.

Στη Βάρδα Ηλείας πρώτος ο Ανδρουλάκης με 223 ψήφους, ακολουθούν Παπανδρέου με 118 και Λοβέρδος με 48 ψήφους.

Στο Σιμόπουλο Ηλείας πρώτος Παπανδρέου με 184 ψήφους, δεύτερος ο Ανδρουλάκης με 91 και ακολουθεί ο Λοβέρδος με 11 ψήφους.

Ρεκόρ συμμετοχής

Τις παλιές καλές εποχές θυμίζουν οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Τότε που το ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε στην πολιτική σκηνή. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Μέχρι ώρας έχουν ψηφίσει πάνω από 250 χιλιάδες πολίτες και υπάρχουν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα!

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, η ΕΔΕΛΑΠ αποφάσισε να πάρει η  διαδικασία παράταση μίας ώρας (ως τις οκτώ το βράδυ) , ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση μισής ώρας, σε περίπτωση που συνεχίζουν να υπάρχουν ουρές έξω από εκλογικά τμήματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πριν από λίγο, ζήτησε να δοθεί και νέα παράταση ώστε να προλάβουν να ψηφίσουν όλοι όσοι είναι στην ουρά έξω από τα εκλογικά κέντρα!

Ξεπερνάει τις προσδοκίες η συμμετοχή

Ξεπερνάει κάθε προσδοκία η προσέλευση στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ με πάνω από 232.000 πολίτες να έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα. Ήδη, η πλευρά Παπανδρέου κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ αίτημα για παράταση της ψηφοφορίας και η πλευρά Λοβέρδου δηλώνει σύμφωνη, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει να στηθούν περισσότερες κάλπες ανά την επικράτεια, αναμένοντας μεγάλη προσέλευση.

Πριν λίγο και ο Νίκος Ανδρουλάκης συναίνεσε στην παράταση της διαδικασίας λέγοντας ότι: «όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών της χώρας, τόσο μεγαλύτερη η δυναμική που θα αναπτύξει η παράταξή μας την επόμενη μέρα».

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, ίσως η διαδικασία πάρει παράταση το κλείσιμο της κάλπης (κανονικά κλείνει στις 7 το απόγευμα). Αυτήν την ώρα συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ – η αρμόδια επιτροπή για τις εκλογές – για να αποφασιστεί η παράταση. Υπολογίζεται να κλείσουν οι κάλπες τις 21:00.

Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία

Aυξημένη είναι η προσέλευση στις εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ με πάνω από 106.660 πολίτες να έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα.

Η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ). Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα. Στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η λειτουργία σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ροή στις κάλπες είναι αυξημένη σε σχέση με το 2017.

Το ΚΙΝΑΛ βγάζει πρόεδρο

Από τις 7 το πρωί σήμερα άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή του νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής. Η συμμετοχή αποτελεί και την κοινή αγωνία όλων των υποψηφίων προέδρων. Οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε δύο κατευθύνσεις.

  1. Εξαρτάται πρωτίστως από αυτούς και έχει να κάνει με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ώστε η προστασία που θα νιώσουν οι ενδιαφερόμενοι από την απειλή της πανδημίας να ενισχύσει τη συμμετοχή.
  2. Αφορά τον αντικειμενικό παράγοντα των καιρικών συνθηκών, που ίσως σε κάποιες περιοχές αποτελέσει ένα μικρό ή μεγάλο εμπόδιο, αν και οι προβλέψεις είναι σχετικά καλές.

Έχουν δοθεί οδηγίες στο κόμμα και στους έξι υποψηφίους, ώστε οι ψηφοφόροι που δεν είναι μέλη του κόμματος να προσέρχονται στις κάλπες έχοντας για παράδειγμα έτοιμη, εκτυπωμένη από πριν την σχετική αίτηση που οφείλουν να καταθέσουν, προκειμένου να πάρουν μέρος στη διαδικασία.

Να σημειωθεί πως για να ψηφίσει κάποιος δεν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορωνοϊό, ούτε και ράπιντ. Η προϋπόθεση αυτή ισχύει μόνο για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις 840 εκλογικά τμήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, που θα δώσουν μία αξιόπιστη εικόνα για την έκβαση της μάχης, υπολογίζεται ότι θα δοθούν λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Πώς θα διεξαχθούν οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Παπανδρέου, Γερουλάνος, Χρηστίδης

Η σημερινή εκλογική διαδικασία έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης και μάλλον αυτό συνέβη ως ένα βαθμό απροσδόκητα, σε συνδυασμό και με τη δραματική πτυχή που έδωσε ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά. 

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου πάρει μέρος στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, έβαλε σε κίνηση τους φανατικούς οπαδούς του ενώ προκάλεσε τα αρνητικά αντανακλαστικά στους φανατικούς εχθρούς του. Η διαδικασία απέκτησε ενδιαφέρον κι από το γεγονός ότι μπήκαν άλλα δύο νέα πρόσωπα στην τελική φάση της κούρσας, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης. Τελικά η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων σε έξι δεν οδήγησε σε ευτελισμό της διαδικασίας όπως φοβήθηκαν ή εκτίμησαν κάποιοι στην αρχή, αλλά λειτούργησε θετικά για την παράταξη.

Οι 64 πρώην βουλευτές που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου

Δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου μήνα δείχνουν ένα ΚΙΝΑΛ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην περιοχή του 10%, με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο να αδυνατεί την ίδια ώρα να κερδίσει από τη φθορά της κυβέρνησης, αλλά και να υποχωρεί.

Όσο για τις προβλέψεις για τη μάχη της αρχηγίας, οι πιο εχέφρονες αποφεύγουν τα πολλά πολλά, όπως έπραξαν άλλωστε και οι κατ’ εξοχήν «καταγραφείς» των τάσεων και των διαθέσεων της κοινής γνώμης, δηλαδή οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, που έχουν επιλέξει εδώ και περίπου δέκα μέρες να μην δημοσιεύουν γκάλοπ.

Οι εκλογές ΚΙΝΑΛ και οι στοιχηματζήδες

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι αρχηγοί

Οι έξι ανταγωνιστές για την αρχηγία ξεκίνησαν να ψηφίζουν.

  • Λίγο πριν τις 08:30 το πρωί ο Ανδέας Λοβέρδος μετέβη στο εκλογικό κέντρο στο Πνευματικό Κέντρο της Μεταμόρφωσης και ψήφισε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.
  • Ακολουθεί ο Παύλος Χρηστίδης στην αίθουσα του δημαρχείου της Αθήνας, στη Λιοσίων 22.
  • Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στις 09:30 θα ψηφίσει στο Δημοτικό Αθλητικό & Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου.
  • Αργότερα στις 10.45 ο Γιώργος Παπανδρέου θα ψηφίσει στο πρώην δημαρχείο Ταύρου, Επταλόφου και Πειραιώς.
  • Στις 11 το πρωί ο Παύλος Γερουλάνος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας.
  • Τέλος ο Χάρης Καστανίδης θα ψηφίσει στις 11:30 στη Θεσσαλονίκη, στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στη γωνία της 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας.

Οδηγός για την ψηφοφορία

Πολίτες που ζουν στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν σε μια από τις 840 κάλπες που έχουν στηθεί συνολικά 813 στην Ελλάδα, οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο τους. Παράλληλα, όσοι δεν είναι φίλοι ή μέλη του κόμματος, αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορούν να ψηφίσουν καλούνται για να αποφευχθεί ο συνωστισμός να έχουν εκτυπώσει το σχετικό έγγραφο και να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία τους. Επισημαίνεται ότι για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (σήμερα μόνο) το οποίο εισπράττεται από τον γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής.

Στο τέλος της διαδικασίας παραλαμβάνεται το συνολικό ποσό από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του αντίστοιχου εκλογικού τμήματος, υπογράφουν το σχετικό έντυπο παράδοσης – παραλαβής και το ποσό αυτό ο πρόεδρος το καταθέτει την Δευτέρα, 6/12, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί από τον γενικό διευθυντή του Κινήματος Αλλαγής.

Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο και ένας ένας θα εισέρχονται στα τμήματα για να ψηφίσουν.

Αγωνία στο ΚΙΝΑΛ: Πως θα ψηφίσουν οι ανεμβολίαστοι;

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Και οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν σε ΗΠΑ, Ε.Ε, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία. Επισημαίνεται ότι στα εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Εξωτερικό

Τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού θα λειτουργήσουν με τον εξής τρόπο:

  • Αυστραλία: Από τις 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
  • Κύπρος: από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
  • Αγγλία από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
  • ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00
  • Καναδάς: Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα