Την 5η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε αθόρυβα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προβαίνουν σε επιφυλακτικές αγοραστικές κινήσεις, αγνοώντας εν μέρει τις ανησυχίες των διεθνών αγορών. Φυσικά, δεν έλειψε και η προσπάθεια κατοχύρωσης των πρόσφατων κερδών, δεδομένου ότι η αγορά βρίσκεται κοντά στα υψηλά έτους.
Η Alpha Bank τέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής, με τους επενδυτές ωστόσο να δείχνουν… αδιαφορία για τα ικανοποιητικά μεγέθη του α’ τριμήνου. Στα υπόλοιπα blue chips, η Jumbo πέτυχε ακόμη ένα ιστορικό υψηλό, ενώ θετικά πρόσημα εμφάνισαν οι Eurobank, Motor Oil, ΕΛΠΕ, Coca – Cola. Αντίθετα, οι ΟΠΑΠ, Lamda, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Σαράντης αναδιπλώθηκαν προς χαμηλότερα επίπεδα.
Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,12% και διαμορφώθηκε στις 1.123,20 μονάδες, κερδίζοντας 1,3 μονάδα σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας (1.121,90 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων καθορίστηκε σε εννέα μονάδες (από 1.119,46 έως 1.128,26 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να μην υπερβαίνει τα 78,5 εκατ. ευρώ.
Μικρά κέρδη στις τράπεζες
Ο τραπεζικός δείκτης, αν και αρκετά δύσκολα, κατάφερε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο των προηγούμενων ημερών, με αποτέλεσμα να τερματίσει στο +0,67% και τις 869 μονάδες.
Η μετοχή της Eurobank ήταν αυτή που ξεχώρισε, καθώς ενισχύθηκε κατά +1,9% και ανέκτησε το 1,4 ευρώ. Κατά 0,8% αυξήθηκε και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ανήλθε στα 5,25 ευρώ. Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Alpha Bank -παρά την καλή πρωινή εικόνα, ως απόρροια των ισχυρών μεγεθών του- υποχώρησε στο -0,4% και το 1,19 ευρώ. Η μετοχή της Πειραιώς, τέλος, περιορίστηκε στο -0,6% και τα 2,34 ευρώ εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις αλλαγές στον MSCI Standard Greece. Πιο αναλυτικά:
- Alpha Bank -0,42% 1,195 ευρώ
- Eurobank +1,90% 1,42 ευρώ
- Εθνική Τράπεζα +0,85% 5,25 ευρώ
- Πειραιώς -0,59% 2,356 ευρώ
Διαβάστε περισσότερα
- Καιρός: Ποιες περιοχές θα σκεπάσει η αφρικανική σκόνη – Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία
-
Θέσεις εργασίας που είναι ακόμη ασφαλείς απο την απειλή του AI
-
Tom Cruise: Είναι ζευγάρι με τη Σακίρα; Η συνάντηση που πυροδότησε τις φήμες
-
Eurovision 2023: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός – Πώς θα τον δείτε ζωντανά, όσα χρειάζεται να ξέρετε