Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σε δηλώσεις της εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί απέτυχε, όπως είπε, να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Παράλληλα, κατηγόρησε την ηγεσία του υπ. Παιδείας ότι «Στη σκιά της πανδημίας ακολούθησε μια πολιτική αντιμεταρρυθμίσεων, από την υπόθεση των κολλεγίων, την αποδόμηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ως την εισαγωγή της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, με αλαζονεία και αυταρχισμό».

Τέλος, η Φ. Γεννηματά πρότεινε να ανοίξουν μετά το Πάσχα με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό στις τάξεις όλα τα σχολεία -όπως άλλωστε εισηγείται και το υπ. Παιδείας για άνοιγμα 10 Μαΐου – να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ’ αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες) και τέλος ο ΕΟΔΥ, πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς – μαθητές, να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε αναλυτικά:

«Ένα χρόνο τώρα η Κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Με την πολιτική της διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες.

Στη σκιά της πανδημίας ακολούθησε μια πολιτική αντιμεταρρυθμίσεων, από την υπόθεση των κολλεγίων, την αποδόμηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ως την εισαγωγή της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, με αλαζονεία και αυταρχισμό.

Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών των μαθητών.

Τώρα με στόχο την κατά το δυνατόν ομαλή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, αλλά και την σοβαρή προετοιμασία για την νέα περίοδο καταθέτουμε τις εξής 4 προτάσεις:

• Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ’ αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).
• Πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς – μαθητές είναι αναγκαίο ο ΕΟΔΥ, να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.

Το κράτος δεν επιτρέπεται να μεταφέρει όλη την ευθύνη του στους πολίτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr