Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι καταιγιστικές τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η ίδρυση της European Super League από τις 12 ομάδες, αφύπνισε την UEFA που επιτάχυνε την ανακοίνωση κάποιων αποφάσεων που είχε πάρει για αλλαγές στο Champions League. Έτσι η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA προχώρησε σε ψήφιση του νέου format του Champions League, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2024.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έδωσε την τελική έγκριση της και η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλάζει μορφή και επίσημα και θα περιλαμβάνει 36 ομάδες! Πιο συγκεκριμένα, οι σύλλογοι θα έχουν μίνιμουμ 10 αγώνες, απέναντι σε ισάριθμες διαφορετικές ομάδες, διαφορετικής δυναμικότητας, ενώ κομβικό ρόλο θα παίζει στις κληρώσεις το ranking της UEFA.

Από εκεί και πέρα μετά το τέλος αυτών των 10 αγωνιστικών, θα δημιουργείται μία γενική βαθμολογία και οι καλύτερες ομάδες θα προκρίνονται στα νοκ-άουτ, με τις υπόλοιπες να παίζουν σε Play off για να πάρουν και εκείνες το εισιτήριο στην επόμενη φάση.

Όσον αφορά την ψήφιση της UEFA, δεν έχει να κάνει με την European Super League, αφού στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν περίμεναν την ανακοίνωση για τη δημιουργία της κλειστής λίγκας. Το πλάνο εφαρμοζόταν εδώ και αρκετό καιρό, ενώ πλέον το Champions League θα περιλαμβάνει 100 αγώνες περισσότερους, ανάλογα βέβαια και τι θα συμβεί με την κλειστή διοργάνωση που δημιουργήθηκε και επίσημα την Κυριακή.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.