Μπορεί να μη βγαίνει  –τουλάχιστον ακόμα– στη δημοσιότητα το «θέμα Τσακαλώτου» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ενδέχεται να μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.

Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας, βέβαια, είναι εξαιρετικά αξιοπρεπής για να εκφράσει δημοσίως δυσαρέσκεια γιατί ο Αλέξης Τσίπρας τον άφησε εκτός πάνελ της παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους και την κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Δύσκολα, ωστόσο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μπορεί να κρύψει τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα επέλεξε για το πάνελ τους δυο αρμόδιους τομεάρχες, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι υπήρξαν από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών, αλλά και μέχρι πρόσφατα, οπότε και «ανεξαρτητοποιήθηκαν», στελέχη της Κίνησης των 53.

Στα «κάγκελα», πάντως, βρίσκεται και η «Ομπρέλα», η τάση της Κουμουνδούρου στην οποία εκτός από τους «53» του Ευκλείδη Τσακαλώτου ανήκουν και οι Νίκος Βούτσης (που θεωρείται ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του Αλέξη Τσίπρα), Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η «Ομπρέλα» θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας με τον «αποκλεισμό» Τσακαλώτου στέλνει μήνυμα αποστασιοποίησης και σύγκρουσης με την εσωκομματική αντιπολίτευση. Ότι θα συνεχίσει να διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ «με τους δικούς του» και ότι προορίζει άλλους για υπουργούς αν γίνει κυβέρνηση.

Δεν είναι, δε, λίγα τα στελέχη της που προτείνουν να εντείνουν ξανά την αντιπαράθεσή τους με τον Αλέξη Τσίπρα – όχι, φυσικά, με θέμα τον «αποκλεισμό» Τσακαλώτου, αλλά με αφορμή αυτή. Η αντιπολίτευση αυτή –προτείνουν– να γίνει για άλλα θέματα και να είναι «δομική», με θέμα τη φυσιογνωμία και τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στάση της «Ομπρέλας» αρχίζει να ανησυχεί τους «προεδρικούς», που τονίζουν πως κανένας «αποκλεισμός» του Τσακαλώτου δεν υφίσταται, αφού δεν έχει πλέον θεσμικές αρμοδιότητες για το θέμα, αφού είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Εκτιμούν, μάλιστα, πως ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών, με δήλωσή του, θα πρέπει να διευκρινίσει πως δεν υπάρχει θέμα και πως τα περί δυσαρέσκειάς του είναι απλά «φήμες» – κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να δεχτεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έχει, δε, ενδιαφέρον και εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ή όχι κάποια κίνηση προς την πλευρά τού πρώην «τσάρου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr