Ραψωδία Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην Τούμπα! Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι και χάρη στα δυο γκολ που πέτυχε χάρισε μια σπουδαία νίκη στον ΠΑΟΚ επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού με 2-0.

Ο Ολυμπιακός στο 9’ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Μπρούμα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, έκανε το σουτ σε δεύτερο χρόνο, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε από αριστερά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου μπλόκαρε.

Η ομάδα του Γκαρσία απείλησε για πρώτη φορά στο 16’. Ο Αουγκούστο σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πήρε φάλτσα και πέρασε… ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Σα.

Δοκάρι ο Μπρούμα

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Μπρούμα. Ο Σβαμπ έκανε λάθος, η μπάλα στρώθηκε στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, αυτός σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη, έφυγε άουτ.

Στο 29’ οι Πειραιώτες έχασαν μια ακόμα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Μασούρα. Ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι σούταρε με τη μία με το αριστερό, αλλά ο Πασχαλάκης είχε κλείσει καλά τη γωνία του και απέκρουσε.

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες του Ολυμπιακού με τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος βγήκε τετ α τετ με τον Σα, σούταρε, αλλά ο Πορτογάλος του είπε «όχι». Ο διεθνής τερματοφύλακας πέφτοντας άπλωσε το δεξί του χέρι και έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Βιεϊρίνια έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σα.

Ο Ζίβκοβιτς «χτύπησε» δύο φορές

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου και στο 49’ άνοιξε το σκορ με τον Ζίβκοβιτς. Ο Ροντρίγκο έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Αβραάμ έδιωξε, αλλά όχι μακριά, η μπάλα στρώθηκε στον Ζίβκοβιτς, αυτός σούταρε με τη μία, ο Σα δεν κατάφερε να αποκρούσει και ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 56’ οι Πειραιώτες απείλησαν για δεύτερη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος μέσος βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Στο 63’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ και πάλι από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Ελ Καντουρί έκανε την κάθετη πάσα στον Σέρβο, αυτός τραβήχτηκε πλάγια, πέρασε τον Σα και σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Στο 70’ ο Ζίβκοβιτς τραυματίστηκε και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ουρουγουανός τον αντικατέστησε με τον Τζόλη.

Στο 78’ ο Μασούρας πλάσαρε από πλάγια θέση, ο Πασχαλάκης απέκρουσε με το δεξί χέρι, η μπάλα στρώθηκε ξανά στον διεθνή μεσοεπιθετικό, αυτός προσπάθησε να δώσει στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Μπάμπα τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του και απομάκρυνε.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (Βαρέλα 82′), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Ντούγκλας, Σβαμπ (Τσιγγάρας 83′), Ρόντρίγκο, Α. Ζίβκοβιτς (Τζόλης 70′), Ελ Καντουρί (Ουάρντα 66′), Σφιντέρσκι (Κρμέντσικ 70′).

Ολυμπιακός: Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (Καμαρά 60′), Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ (Βαλμπουενά 70′), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μπρούμα (Φορτούνης 60′), Μασούρας (Κάιπερς 80′), Ελ Αραμπί.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.