Σε μονομαχία Φερστάπεν- Χάμιλτον θα εξελιχθεί, όπως όλα δείχνουν, το φετινό πρωτάθλημα. Ο Χάμιλτον κέρδισε το πρώτο γκραν πρι της σεζόν στο Μπαχρέιν και ο Φερστάπεν πήρε σήμερα τη ρεβάνς στην πίστα της Εμίλιας Ρομάνια στην Ίμολα της Ιταλίας.

Ο Ολλανδός, με Ρεντ Μπουλ είδε πρώτος την καρό σημαία αφήνοντας τον κάτοχο του τίτλου Λιούις Χάμιλτον στη δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Λάντο Νόρις (Μακ Λάρεν-Μερσέντες).

Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός, λόγω της βροχής και του ολισθηρού οδοστρώματος, και ο Χάμιλτον κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση, μετά από συγκλονιστική μάχη, παρά το γεγονός ότι μετά από έξοδό του έπεσε αρκετές θέσεις πίσω στην κατάταξη (βρέθηκε 9ος).

Ο Φερστάπεν από την πλευρά του έμεινε μακριά από όλα τα επεισοδιακά γεγονότα που συνέβαιναν πίσω του, δεν έκανε το παραμικρό λάθος και κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη.

Στον 30ό γύρο ο Χάμιλτον προσπαθούσε να ρίξει γύρο στον Ράσελ, που του άνοιξε δρόμο, αλλά γλίστρησε εκτός γραμμής και κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, έσπασε την εμπρός πτέρυγα του μονοθεσίου του και τελικά επέστρεψε με την όπισθεν στην πίστα, και κατευθύνθηκε προβληματικά στα πιτς. Κανείς δεν περίμενε πως θα κατάφερνε κάτι, αλλά τελικά πάλεψε και τερμάτισε δεύτερος.

Να σημειωθεί πως τρεις γύρους αργότερα, ο αγώνας διακόπηκε λόγω σύγκρουσης των Βάλτερι Μπότας και Τζορτζ Ράσελ. Οι δύο οδηγοί δεν τραυματίστηκαν, αλλά τα συντρίμμια των δύο μονοθεσίων ανάγκασαν τους αγωνοδίκες να δείξουν τις κόκκινες σημαίες, και ο αγώνας διακόπηκε για περίπου μισή ώρα.

Όσον αφορά στη βαθμολογία, μετά από δύο αγώνες προηγείται ο Χάμιλτον με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τον Φερστάπεν. Τους ακολουθεί ο Νόρις και λίγο πιο πίσω είναι ο Λεκλέρκ.

Στους κατασκευαστές, Μερσέντες και Ρεντ Μπουλ προηγούνται, ενώ για την τρίτη θέση θα δοθεί μάχη μεταξύ Μακ Κλάρεν και Φεράρι.

Το τρίτο Grand Prix της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Πορτιμάο στην Πορτογαλία το τριήμερο του Πάσχα (30 Απριλίου – 2 Μαΐου).

 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.