Σχεδόν 465 εκατ. δολ. υπολογίζεται ότι θα κοστίσει η παραγωγή της πρώτης μόνο σεζόν της πολυαναμενόμενης σειράς του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» από την Amazon., το γεγονός αυτό την καθιστά ως την πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά, που έγινε ποτέ.

Η σειρά του Amazon Prime «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» θα κάνει την πρεμιέρα της λίγο πριν το τέλος του 2021, η οποία θα διαδραματίζεται σε μια περιοχή αλλά και σε μια περίοδο της Μέσης Γης που δεν έχουμε δει ως τώρα στην οθόνη. Και από ό,τι φαίνεται θα είναι και η ακριβότερη παραγωγή που έχει γίνει για τηλεοπτική σειρά μέχρι σήμερα.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της σειράς το Amazon Studios και ο Τζεφ Μπέζος είχαν δεσμευτεί πως δεν θα σκεφτούν τα χρήματα, όσο αφορά την παραγωγή της, αλλά κανείς δεν περίμενε πως το κόστος για να γυριστεί μόλις μια σεζόν (από τις δυο που μέχρι στιγμής προγραμματίζονται) να φτάσει τόσο πολύ. Μέχρι σήμερα είχαν ακουστεί διάφορα νούμερα για το πόσο τελικά κόστισε η σειρά, αλλά ο Υπουργός των Οικονομικών και Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, Στιούαρτ Νας, ήταν εκείνος που επιβεβαίωσε το αστρονομικό ποσό.

Αν και αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι το συνολικό κόστος όλης της παραγωγής θα ανερχόταν στα 500 εκατ. δολάρια, το ποσό που δόθηκε για την πρώτη σεζόν, ανεβάζει πολύ τον προϋπολογισμό. Φυσικά, το κόστος αυτό δικαιολογείται, αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο τα δικαιώματα, που εξασφάλισαν οι συντελεστές από τον συγγραφέα της τριλογίας, Τζ. Ρ. Ρ.Τόλκιν, κόστισαν περίπου 250 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τις λιγοστές, για την ώρα, πληροφορίες, που έχουν γίνει γνωστές, χρονικά η σειρά τοποθετείται χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα των ταινιών «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Χόμπιτ». Θα περιλαμβάνει σεναριακά επίσης τον μεγαλύτερο κακό, που δημιούργησε ποτέ η πένα του Τόλκιν. Εκείνον, που απείλησε να ρίξει ολόκληρο τον κόσμο σε άπλετο σκοτάδι.

Το καστ της σειράς απαρτίζουν μεταξύ άλλων οι Ρόμπερτ Αραμάγιο, Ογουέιν Αρθουρ, Ναζανίν Μπονιάντι, Ίσμαελ Κρουζ Κόρντοβα, Έμα Χόρβαθ, Μέγκαν Ρίτσαρντς και Τζόζεφ Μόουλ.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.