Όπως έγκαιρα σας είχα ενημερώσει, στον διαγωνισμό για την σίτιση των προσφύγων συμβαίνουν πράγματα και θάματα.

Βραβείο παγκόσμιας πρωτοτυπίας διεκδικεί η Επιτροπή, η οποία αποφάσισε να εκχωρήσει για οκτώ χρόνια (τέσσερα συν τέσσερα) τη σίτιση των προσφύγων.

Τώρα πώς είναι δυνατόν να γνωρίζει τον αριθμό των προσφύγων μέσα σε μια οκταετία, κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει.

Προφανώς αυτό που ενδιαφέρει τους αρμόδιους είναι να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα.

Γιατί ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης σύμβασης με το οκταετές συμβόλαιο φτάνει το αστρονομικό ποσό των οκτακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αντιλαμβάνεστε στο κόλπο συμμετέχει μεγάλος παίχτης ο οποίος ακολουθεί το ιπποδρομιακό σύστημα που ονομάζεται πλασέ.

Δηλαδή, όποιο άλογο και αν κερδίσει, θα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί να κερδίσει τον διαγωνισμό η εταιρία ΓΕΥΣΙΝΟΥΣ και στη συνέχεια να εξαγοραστεί από μεγάλο όμιλο που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, και βέβαια στα τρόφιμα.

Ανέφερα τη συγκεκριμένη εταιρία γιατί πρόσφατα την επισκέφθηκαν μέλη της Επιτροπής για να διαπιστώσουν από κοντά τις δυνατότητες παραγωγής στο κέτερινγκ.

Πάντως κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τη σκοπιμότητα της χρονικής που εξυπηρετεί η οκταετής διάρκεια της σύμβασης, όταν μέχρι τώρα γίνονταν διαγωνισμοί για ένα εξάμηνο και με δυνατότητα ανανέωσης άλλων έξι μηνών, με ετήσιο κόστος τριάντα εκατομμύρια ευρώ.

Ξαφνικά το κόστος ανεβαίνει στα εκατό εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, χωρίς να δικαιολογείται από κάποια συγκεκριμένη μελέτη που να έχει βάση τον αριθμό των προσφύγων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.