Ένας πολιτικός αρκετά διαφορετικός από τα δεδομένα που έχουμε δει μέχρι στιγμής, θέτει υποψηφιότητα ως πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που συνδυάζει την πολιτική με την τηλεπαρουσίαση.

Ο Μάρκους Ζέντερ, ηλικίας 54 ετών, είναι ένα από τα φαβορί για τη διαδοχή της θέσης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο κόμμα της, CDU. Στην Γερμανία εκτός από την ενασχόληση του με την πολιτική έχει γίνει γνωστός μέσα από τις εκκεντρικές μεταμφιέσεις του.

Ήταν ο παρουσιαστής του σόου «Fastnacht in Franken» (Καρναβάλι της Φραγκονίας), που μεταδίδεται ζωντανά από το 1987 και είναι η πιο επιτυχημένη μετάδοση στην βαυαρική τηλεόραση. Το πάρτι που ακολουθεί το δημοφιλές σόου αποτελεί κάθε χρόνο σημείο αναφοράς για την κοσμική ζωή της Γερμανίας, καθώς παρίστανται σε αυτό τουλάχιστον 700 καλεσμένοι από τον κόσμο της πολιτική, των επιχειρήσεων και του θεάματος.

Ο Ζέντερ, έχει αποδείξει αρκετές φορές πως δεν τον τρομάζει καθόλου να τσαλακώνεται. Το 2013, περπάτησε το κόκκινο χαλί του καρναβαλιού ντυμένος Μέρλιν Μονρόε. Φορούσε ένα λευκό φόρεμα, φτερά στην ίδια απόχρωση και ξανθιά περούκα, έχοντας την χαρακτηριστική ελιά της σταρ ζωγραφισμένη στο μάγουλο.

«Η Μέριλιν είναι φιγούρα λατρείας και ίσως είμαι κι εγώ», είχε δηλώσει με χιούμορ σχετικά με την μεταμφίεσή του.

Έναν χρόνο μετά, μεταμφιέστηκε ως Σρεκ. Μάλιστα, είχε ποζάρει χαρούμενος δίπλα στον Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος, ως πρωθυπουργός του κρατιδίου, φορούσε σμόκιν και χρωματιστό παπιγιόν.


Τρία χρόνια αργότερα, το 2017, ο τότε Βαυαρός υπουργός Οικονομικών είχε μεταμφιεστεί σε Χόμερ Σίμπσον, με το χαρακτηριστικό κίτρινο κεφάλι του πρωταγωνιστή των δημοφιλούς καρτούν.

«Ο Χόμερ Σίμπσον θα ψηφίσει για την CSU», είχε δηλώσει.

Μπορεί κάθε χρόνο, ο Ζέντερ να μεταμφιεζόταν σε κάτι εντελώς απρόσμενο, ωστόσο, το 2019, όταν και ανέλαβε την ηγεσία της CSU εμφανίστηκε για πρώτη φορά με κοστούμι και χρωματιστό παπιγιόν, μια απόφαση, που όπως εξομολογήθηκε, ήταν αρκετά δύσκολη.

«Φυσικά είμαι περήφανος: οι μεταμφιέσεις μου έδωσαν μεγάλη χαρά για πάνω από δέκα χρόνια. Αλλά όλα έχουν τον χρόνο τους», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πέρυσι.

Πρώτος στις δημοσκοπήσεις

Ο Μάρκους Ζέντερ κατέχει την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις στη Γερμανία έναντι του Αρμιν Λάσετ, με το 44% των Γερμανών να θεωρούν τον αρχηγό της CSU καταλληλότερο για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του νέου Deutschlandtrend, που παρουσιάστηκε από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, το 72% των ψηφοφόρων της Χριστιανικής Ένωσης προτιμά ως υποψήφιο καγκελάριο τον κ. Ζέντερ, έναντι του 15% που επιλέγει τον Λάσετ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.