search

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ.Α.Α.: Έκλεισε με υποχώρηση 0,76% λόγω ρευστοποίησης κερδών

Στις 898,63 μονάδες ο ο Γενικος Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών σήμερα, κατά 0,74% εν συγκρίσει με χθες, Πέμπτη

Χ.Α.Α.: Έκλεισε με υποχώρηση 0,76% λόγω ρευστοποίησης κερδών

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,82%, στις 2.176,13 μονάδες, ενώ με οριακές απώλειες, 0,06% έκλεισε ο Mid Cap , στις 1.280,64 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,84% στις 592,68 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,77%, ενώ ο FTSE 25 κέρδισε 0,92%. Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 1,76%. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, Titan, Jumbo και Βιοχάλκο έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλή, Motor Oil, Σαράντη, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Coca Cola, Eurobank, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Λάμδα, Μυτιληναίος, Εθνική, Aegean και ΑΔΜΗΕ, με τις ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ να περιορίζουν στο τέλος τα κέρδη τους στο 0,23%. Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ έκλεισαν με κέρδη 1,19% και 1,28% αντίστοιχα. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης παρέμεινε και η μετοχή του Κέκροπα, καθώς μετά το χθεσινό limit down έκλεισε με απώλειες 8,98% και κάτω από τα 2 ευρώ, μετά τη δικαστική εμπλοκή της έκτασης που διαθέτει στα Τουρκοβούνια. Η υπόθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείες θα επανεκτιμηθεί στον Άρειο Πάγο, ωστόσο τα σχέδια αξιοποίησης της δεν μπορούν να προχωρήσουν υπό αυτό το καθεστώς.

Μετά από τέσσερις εβδομάδες ανοδικής πορείας, ο Γενικός Δείκτης έφθασε στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2020, πριν δηλαδή την ραγδαία εκδήλωση της πανδημίας με τις γνωστές συνέπειες. Μεταξύ των αναλυτών της αγοράς επικρατεί και προβληματισμός κατά πόσο μπορεί να επαναληφθεί η ανοδική πορεία ή να επηρεασθεί αρνητικά λόγω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία είναι πιθανόν να δημιουργήσει αντιδράσεις και στις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr