Με αεροσκάφος Antonov που προσγειώθηκε σήμερα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραλήφθηκαν πριν από λίγο 2,5 εκατ. self tests. Έχουν παραληφθεί συνολικά 6,4 εκατ. self tests έως σήμερα.

Συνολικά μέχρι σήμερα η χώρα μας έχει παραλάβει 6,4 εκατ. self tests, ενώ μέχρι τώρα έχουν διατεθεί 1 εκατ. στους δικαιούχους ενω από την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν 1 εκατ. σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Έως σήμερα έχουν διατεθεί ήδη σχεδόν 1 εκαt. τεστ στους δικαιούχους πολίτες και από την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η διάθεση σε 1 εκατ. δικαιούχους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για τη καλύτερη διαχείριση του Covid

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σε self tests θα υποβάλλονται υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά εβδομαδιαίως από την ερχόμενη Δευτέρα, στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων, εστίαση, μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές), υπηρεσίες καθαρισμού, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, και εταιρείες τυχερών παιγνίων, και στον δημόσιο τομέα οι εργαζόμενοι σε ΚΕΠ, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΟΤΑ), στην καθαριότητα, οι δικαστικοί λειτουργοί και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και χθες είχαν διατεθεί από τα φαρμακεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς συνολικά 832.831 self tests. Οπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, είχαν καταγραφεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, 254.157 ηλεκτρονικές δηλώσεις αποτελέσματος, ενώ από τα 4.201 άτομα που χρειάστηκε να υποβληθούν σε επανέλεγχο, 575 βρέθηκαν θετικά και με δεύτερο τεστ και εκκρεμούν 144 αποτελέσματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.