Ένα μεγάλο ζήτημα προέκυψε με την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, σχετικά με το εάν θα εμφανιστούν ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου με στρατιωτικές στολές.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να μη φορέσει κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στρατιωτική στολή, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα ενιαίο οικογενειακό μέτωπο.
Ο πρίγκιπας Χάρι ζήτησε να φορέσει στρατιωτική στολή στην κηδεία του παππού του και μάλιστα, εκείνη που φορούσε στο γάμο του

Πίσω στα παρασκήνια, οι αυλικοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους με το γεγονός πως ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τους επίσημους στρατιωτικούς τίτλους του, αφότου εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα και μετακόμισε στις ΗΠΑ, θα ήταν ο μόνος ανώτερος βασιλικός που δεν θα φορούσε στολή. Λέγεται, μάλιστα, πως ο πρίγκιπας Χάρι -που επέστρεψε στην Αγγλία για να παραστεί στην κηδεία του παππού του- ζήτησε να φορέσει την ίδια στολή που είχε βάλει και στον γάμο του, τον Μάιο του 2018.

Πρίγκιπας Φίλιππος - Κηδεία: Χωρίς στολές τα μέλη της βασιλικής οικογένειας με τη "βούλα" της Ελισάβετ

Χάρι και Άντριου

Το ζήτημα επιδεινώθηκε όταν ο πρίγκιπας Άντριου ζήτησε και αυτός με τη σειρά του να φορέσει τη στολή του ναυάρχου, μια θέση που έχει χάσει μετά την αποχώρησή του από τα δημόσια καθήκοντα στον απόηχο του σκανδάλου Επστάιν. Μπορεί, βέβαια, ο Άντριου να μην έχει χάσει τους επίτιμους στρατιωτικούς τίτλους του, ωστόσο δεν θα μπορούσε να βάλει τη συγκεκριμένη στολή.

Μόνον ο Χάρι και ο Άντριου δεν θα φορούσαν στολές στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου
Πάντως, το αποτέλεσμα θα ήταν ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Χάρι να είναι τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν θα εμφανίζονταν με στρατιωτικές στολές. Μια πηγή δήλωσε στην «Daily Mail»: «Υπήρχε ο κίνδυνος πραγματικής ανησυχίας».

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας με στρατιωτικές στολές στην κηδεία της βασιλομήτωρ

Η λύση από τη Βασίλισσα

Φυσικά, τη λύση έδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία αποφάσισε ότι για να διατηρηθεί η οικογενειακή ενότητα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε δημόσια ταπείνωση για τον Χάρι, όλοι θα φορούν τα ίδια: παλτό και μαύρες γραβάτες για τους άνδρες και απλά μαύρα ρούχα για τις γυναίκες.

Πιστεύεται ότι είναι μόνον η δεύτερη φορά που εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα φορέσουν στρατιωτικές στολές στην κηδεία ενός μονάρχη ή της συζύγου του. Ωστόσο, αυτό θεωρείται ως ένα κλαδί ελιάς για τον Χάρι μετά τη συνταρακτική συνέντευξη του ιδίου και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, στην οποία κατηγόρησαν μέλη της άμεσης οικογένειάς του για ρατσισμό.

Ουδείς από τη βασιλική οικογένεια με στρατιωτική στολή στην κηδεία του Φίλιππου | HuffPost Greece

Κλαδί ελιάς από τη βασίλισσα Ελισάβετ στον Χάρι

Πίσω από την απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ πιστεύεται ότι υπάρχει μια ειλικρινής επιθυμία για προσπάθεια εξομάλυνσης των πληγωμένων οικογενειακών σχέσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά στο χάσμα μεταξύ του Χάρι και του μεγαλύτερου αδελφού του, Γουίλιαμ, με την κηδεία του αγαπημένου τους παππού, πρίγκιπα Φίλιππου, να είναι μια καλή αφορμή για να ξεκινήσει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.