Μόλις 71 μαθητές Λυκείων σε σύνολο 63.601 στην Κεντρική Μακεδονία δεν προσκόμισαν self test την πρώτη μέρα που άνοιξαν και πάλι τα Λύκεια της χώρας.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν έγιναν δεκτοί από τις σχολικές μονάδες και πήραν απουσία, εφαρμόζοντας οι διευθυντές την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Λίγο πριν ξαναχτυπήσει το κουδούνι οι γονείς των συγκεκριμένων παιδιών παρέδωσαν την σχετική δήλωση στους διευθυντές των σχολείων ότι δεν επιτρέπουν στο παιδί τους να κάνουν το τεστ.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας από τους 71 μαθητές οι περισσότεροι εντοπίζονται σε σχολεία των Σερρών (26), ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 19 και η Πέλλα με 10.

Σημειώνεται πως αρνητικά τεστ δήλωσαν συνολικά στη χώρα 98.965 μαθητές, θετικά 236 μαθητές, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού τα αρνητικά τεστ ήταν 50.887 και τα θετικά 172.

Η θετικότητα στα self-test φτάνει στο 0,27% και τα 408 άτομα που εμφανίστηκαν θετικά, θα παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους και θα πραγματοποιήσουν επαναληπτικά τεστ τις επόμενες ημέρες.

Και κατάληψη σε Λύκειο υποκινούμενη από γονείς

«Αναξιόπιστα» χαρακτήρισε η μητέρα του μαθητή που υπέβαλε μήνυση στη διεύθυνση του Λυκείου του, λόγω του ότι δεν τον άφησαν να μπει στο μάθημα επειδή δεν είχε κάνει το self test.

Το σχολείο στον Εύοσμο τελεί υπό κατάληψημετά το περιστατικό και η μητέρα μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι «τα self test είναι αναξιόπιστα», αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αναγράφεται στις οδηγίες. «Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του», ανέφερε. Συνολικά 6 παιδιά από τα συνολικά 400 δεν προσκόμισαν self test και προχώρησαν σε κατάληψη του Λυκείου.

Η μητέρα του μαθητή υπέβαλε «μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες», μετά την άρνηση της διεύθυνσης να του επιτρέψει να παρακολουθήσει το μάθημά του επειδή δεν είχε υποβληθεί σε self test.

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self test αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα», υποστήριξε η μητέρα και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».

Μάλιστα, είπε πως η ίδια έχει νοσήσει από κορονοϊό, με όλα τα συμπτώματα και «το έχω αντιμετωπίσει με σωστή αγωγή που μου υπέδειξε γιατρός». Ερωτηθείσα πώς διαπίστωσε ότι είχε κορονοϊό, είπε πως είχε κάνει  μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο.«Το σχολείο ανήκει στα παιδιά», είπε, ενώ κατήγγειλε ότι ο λυκειάρχης την «έσπρωξε» μαζί με το παιδί της και στραμπούληξε το χέρι της.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.