Η Μάλτα αποφάσισε να προσφέρει έως 200 ευρώ σε όσους επισκεφθούν τη χώρα το καλοκαίρι, στο πλαίσιο σχεδίου για να «ζωντανέψει» η βιομηχανία του τουρισμού και να αποκτήσει προβάδισμα έναντι άλλων προορισμών.
Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Κλέιτον Μπάρτολο, προβλέπει «επιχορήγηση» σε όσους μείνουν τουλάχιστον τρεις ημέρες στη Μάλτα αυτό το καλοκαίρι και το ποσό θα εξαρτάται από την κατηγορία του ξενοδοχείου στο οποίο θα κάνουν κράτηση.
Την ενίσχυση αυτή θα τη λάβουν οι τουρίστες που θα κλείνουν τις διακοπές τους απευθείας με τα ξενοδοχεία της Μάλτας. Συγκεκριμένα, όσοι μείνουν σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων θα πάρουν 100 ευρώ από τον οργανισμό Τουρισμού και άλλα τόσα θα δώσει ως επιχορήγηση το ξενοδοχείο.

35.000 θα ωφεληθούν

Εκείνοι που θα επιλέξουν ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων θα πάρουν συνολική επιχορήγηση 150 ευρώ και όσοι μείνουν σε τριών αστέρων θα πάρουν 100 ευρώ. Το ποσό θα αυξάνεται κατά 10% για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία του νησιού Γκόζο της Μάλτας.
«Στόχος αυτού του σχεδίου είναι να βρεθούν τα ξενοδοχεία της Μάλτας σε μια πολύ ανταγωνιστική θέση, καθώς επανεκκινεί ο παγκόσμιος τουρισμός», δήλωσε ο Μπάρτολο, ενώ εκτίμησε ότι από το σχέδιο θα ωφεληθούν περίπου 35.000 επισκέπτες.

Το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού

Η Μάλτα αναμένεται να άρει έως την 1η Ιουνίου τους περισσότερους περιορισμούς για τον κορωνοϊό. Η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην ΕΕ, καθώς τουλάχιστον το 42% των ενήλικων πολιτών έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Παράλληλα, τα κρούσματα έχουν πέσει κατακόρυφα και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 2,6%.
Η βιομηχανία του τουρισμού αντιστοιχεί- έμμεσα ή άμεσα- με το 27% της οικονομίας της Μάλτας, αλλά ο τομέας επλήγη σφοδρά από την πανδημία. Το 2019 επισκέφθηκαν τη χώρα 2,7 εκατομμύρια τουρίστες, αλλά ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 80% από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.