«Είναι λογικό ότι όταν λαμβάνεις μέτρα που επιβάλλουν περιορισμό στην ελεύθερη κίνηση και στις ώρες κυκλοφορίας να υπάρχει δυσαρέσκεια στον απλό πολίτη και στον Έλληνα που η φιλοσοφία του περί ελευθερίας αλλά και το DNA του είναι διαφορετικό από άλλους λαούς!».

Με τα λόγια αυτά στο radar κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης περιέγραψε τα όσα καταγράφουν κάποιες δημοσκοπήσεις που δείχνουν  κόπωση από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και διερωτήθηκε ταυτόχρονα, «Ποια κυβέρνηση θέλει να εισπράττει την δυσαρέσκεια των πολιτών; Καμία. Είναι όμως θέμα επιλογών αν είσαι σοβαρό και υπεύθυνο  κράτος. Τότε επιλέγεις  την λύση την επίπονη αλλά και την πιο χρήσιμη  . Δηλαδή αν είχαμε  κάθε μέρα εκατοντάδες νεκρούς και γινόταν  διαλογή ασθενών τότε δεν θα έλεγαν ανίκανο κράτος και κυβέρνηση που αφήνουν τους πολίτες να πεθαίνουν;».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Radar η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το κράτος και κατ΄επέκταση την κυβέρνηση βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του Μαξίμου.  Αυτό διαφαίνεται και  στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου ,συνδέεται άμεσα με τη πρόοδο  στην διαδικασία του εμβολιασμού αλλά και με τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής.

«Ξαναχτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του κράτους. Σε αυτό παίζετε έναν καθοριστικό ρόλο και αυτή είναι μία πάρα πολύ σημαντική παρακαταθήκη που θα μας συνοδεύει και μετά τον COVID-19»ι  Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ιεράρχηση της διαδικασίας του εμβολιασμού να είναι εμφανής σχεδόν σε κάθε παρέμβαση του Στέλνει μήνυμα όχι συμβολικό αλλά και ουσιαστικό ότι τα μέτρα λαμβάνονται για να προστατευθεί η ανθρωπινή ζωή που μπορεί να συμβεί κυρίως με τον εμβολιασμό.

Οι λέξεις κλειδιά και ταυτόχρονα μήνυμα είναι:  «ξαναχτίζουμε» και «εμπιστοσύνη». Από την στιγμή που  οι αρμόδιοι φορείς ενέκριναν την χορήγηση  των εμβολίων η κυβέρνηση τονίζει σε κάθε κατεύθυνση ότι είναι η λύση για την επιστροφή στην κανονικότητα.Το ίδιο μήνυμα εκπέμπει σε κάθε εμφάνιση του είτε δια ζώσης είτε μέσω των ΜΜΕ και των social media.

Τα προσωρινά προβλήματα στην προμήθεια των εμβολίων με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν σε μεγάλο βαθμό η αιτία για να κλονιστεί ως ένα βαθμό η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Την ίδια στιγμή πάντως τα ποσοστά όσων αρνούνταν να εμβολιαστούν μειώθηκαν πάρα πολύ. Η έννοια της εμπιστοσύνης είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης διότι όπως προκύπτει από τις μετρήσεις τα ποιοτικά χαρακτηριστικά  εμφανίζουν μία κάμψη για την κυβέρνηση. Οπότε κυρίαρχο μέλημά της είναι  η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του απλού πολίτη αφενός στην ίδια αλλά και κατ επέκταση προς το κράτος.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Επιστροφή τάχιστα στα ιστορικά υψηλά ποσοστά που βρισκόταν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τις επιθέσεις του Σύριζα και την σπέκουλα που κάνει πάνω στα θέματα υγείας δημιουργώντας σε κάθε ευκαιρία συνθήκες έντασης και διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη και με  fake news στην κυβέρνηση το αποδίδουν στο  αντιπολιτευτικό αδιέξοδο του Αλέξη Τσίπρα και της  ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,

Μιλώντας στο Radar στέλεχος της κυβέρνησης τόνισε ότι : «Η αποτυχημένη αυτή στρατηγική της Κουμουνδούρου και ο έντονος εκνευρισμός που καταγράφεται στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος συνδέεται άμεσα και με τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της προανακριτικής επιτροπής για το δεξί χερι του Α. Τσίπρα τον Ν. Παππά που μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση Καλογρίτσα και τα όσα συνταρακτικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας οδηγούν σε σπασμωδικές κινήσεις αντιπερισπασμού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική εξίσωση, αφού πρέπει να απολογηθεί για τα έργα και τις μέρες της διακυβέρνησης του αλλά και  να πείσει την κοινή γνώμη ότι το κόμμα του αποτελεί μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. πράγμα βεβαίως που στην σημερινή πολιτική πραγματικότητα μοιάζει αδύνατο.

Ετσι καταφεύγει σε επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς και  πέφτει σε αλλεπάλληλα πολιτικά και επικοινωνιακά λάθη, αναζητώντας σωσίβιο ακόμη και σε απίστευτα για την κοινή ανθρωπινη λογική fake news που προκαλούν αλγεινή εντύπωση στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.