Γυναίκα πληθωρική, αισθησιακή και κομψή, έκανε πάντα τους άντρες να παραληρούν με το εντυπωσιακό της μπούστο, την ανάλαφρη και συγχρόνως σίγουρη κίνησή της.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι της απονεμήθηκε ο τίτλος της ομορφότερης γυναίκας του 20ου αιώνα. Ένας τίτλος που μπορεί να φέρει επάξια, ακόμα και τώρα που έχει περάσει στην τρίτη ηλικία…Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη μεσογειακή καλλονή, Sophia Loren.

KLIK Magazine ® | Σοφία Λόρεν & Κάρλο Πόντι | Θα ήταν αδύνατο να αγαπήσω  οποιονδήποτε άλλον...

Τί κι αν της αμφισβητήθηκε κάποιες φορές το υποκριτικό της ταλέντο… Εκείνη κλείνει τα στόματα όλων, υψώνοντας το Βραβείο Όσκαρ Α` Γυναικείου Ρόλου, το 1960, για την ερμηνεία της στην “Ατιμασμένη” (La Ciociara) του Βιτόριο ντε Σίκα. Είναι το πρώτο σημαντικό Όσκαρ που δίνεται σε μη-αγγλόφωνη ερμηνεία. Της φέρνει, όμως και άλλα πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών στα κινηματογραφικά φεστιβάλ των Καννών, της Βενετίας και του Βερολίνου.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του `60, η Λόρεν ήταν μια από τις δημοφιλέστερες ηθοποιούς του κόσμου και συνέχιζε να κάνει ταινίες και στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α παίζοντας μαζί με γνωστούς πρωταγωνιστές. Το 1964, η καριέρα της κορυφώνεται όταν λαμβάνει 1.000.000 δολάρια για να παίξει στην ταινία Η Πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (The Fall of the Roman Empire).

“Βλέπω τη Σοφία στην ασημένια οθόνη, πρέπει να υπάρχουν περισσότερες σαν εκείνη στη Ρώμη.” (“I see Sophia on the Silver Screen, there must be more like her in Rome.”) λένε οι στίχοι στη γέφυρα από το ντουέτο των `80s Hall & Oates στο άλμπουμ του 1982 H20.

Είναι αλήθεια ότι γυναίκα με το ταμπεραμέντο της Σοφία Λόρεν  γεννιέται μόνο μία φορά…

 Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν είναι γνωστή μόνο για την ομορφιά και το σεξαπίλ της, αλλά και για την ευστροφία και την έντονη διορατικότητά της. “Ό,τι βλέπετε, το χρωστάω στις μακαρονάδες.” είναι μία από τις πιο παροιμιώδεις φράσεις της σχετικά με την περίφημη χυμώδη σιλουέτα της.

Με τον Κάρλο Πόντι έζησε ένα μεγάλο έρωτα… Μπορεί να μην ήταν το πιο ταιριαστό ζευγάρι – εμφανισιακά- ωστόσο η δική τους ερωτική ιστορία υπήρξε μία από τις διασημότερες όλων των εποχών…

Ας ξεκινήσουμε, όμως, την ιστορία από την αρχή…

Διαβαστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.