Η General Motors, στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του ονόματος Hummer, αποφάσισε να το επαναφέρει στην αγορά λανσάροντάς το κάτω από την GMC, την premium μάρκα του ομίλου.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό κτήνος που αποδίδει 1.014 ίππους και 15.592 Nm ροπής!!!

Ως μέτρο σύγκρισης να αναφέρουμε ότι η SSC Tuatara, το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με ταχύτητα που ξεπερνάει τα 500 χλμ./ώρα, έχει 1.750 ίππους και 1.735 Nm ροπής.

Ωστόσο τα στοιχεία εντυπωσιασμού δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το πρώτο ηλεκτρικό Hummer πουλήθηκε στην τιμή των 2.100.000 ευρώ, ενώ και τα υπόλοιπα προπωλήθηκαν όλα στην τιμή των 120.595 δολάρια (94.973 ευρώ).

Για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται περίπου 3 δευτερόλεπτα, η αυτονομία φτάνει τα 563 χλμ. και μπορεί να φορτίσει μέχρι και σε φορτιστή ισχύος 350 kW. Αυτό σημαίνει ότι σε 10 λεπτά παίρνει αρκετό ρεύμα ώστε να καλύψει 161 χλμ.

Ακόμα, η αερανάρτηση μπορεί να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος κατά 149 χλστ. επιπλέον, όταν απαιτείται να περάσει πάνω από κάποιο εμπόδιο με μεγάλο ύψος. Εκτός από τους μπροστά, στρίβουν και οι πίσω τροχοί, ενώ υπάρχει ένα mode τετρακίνησης που ονομάζεται Crab Walk. Σε αυτό οι μπροστά και πίσω τροχοί στρίβουν προς την ίδια φορά, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κινείται διαγώνια. Συμπληρώνοντας τη λίστα εντυπωσιασμού, στην οθόνη του infotainment μπορεί να προβληθεί υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν. Μάλιστα, προσφέρονται 18 διαφορετικές οπτικές γωνίες μεταξύ των οποίων μπορεί να επιλέξει ο οδηγός, ενώ κάμερα υπάρχει ακόμα και κάτω από το αυτοκίνητο για ιδιαίτερα ανώμαλα εκτός δρόμου εδάφη.

Η εξωτερική σχεδίαση του GMC Hummer EV είναι αρκετά μίνιμαλ και σύγχρονη. Η μάσκα έχει LED φωτιστικά σώματα, μεγάλο προφυλακτήρα και ποδιά προστασίας. Πιο πίσω τα φτερά είναι ιδιαίτερα φουσκωμένα, ενώ τα τμήματα της οροφής μπορούν να αφαιρεθούν. Επιπλέον, το πίσω παρμπρίζ κατεβαίνει ηλεκτρικά και κρύβεται. Στο πίσω μέρος υπάρχουν επίσης LED φωτιστικά σώματα και φυσικά η πόρτα του χώρου φόρτωσης. Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δύο οθόνες. 12,3 ίντσες για τον οδηγό και 13,4 για εκείνη του infotainment. Η εικόνα από τις κάμερες που αναφέραμε νωρίτερα πηγαίνει στη δεύτερη.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.