Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Ο αξιότιμος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως αργά συνειδητοποίησε την ανάγκη δημόσιας διαβούλευσης όσον αφορά στο νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών. Αν και η επίσημη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες, ήδη το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει συναντηθεί πάρα πολλές φορές με όλους τους θεσμικούς τους εκπροσώπους. Επίισης έχει κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλες τις πλευρές.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι όταν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα διαπιστώσουν πολλά. Πρώτον, ότι όσοι σήμερα αντιδρούν, οι λίγοι, αντιδρούν χωρίς λόγο. Και δεύτερον, όσοι σήμερα το επικροτούν, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, το επικροτούν ορθώς. Το νέο νομικό πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο θα βελτιώσει τη ζωή τόσο των εμπόρων, όσο και των παραγωγών αλλά κυρίως των καταναλωτών. Επίσης, θα επιτρέψει στις λαϊκές αγορές να συνεχίσουν απρόσκοπτα την πορεία τους για άλλον έναν αιώνα.

Η ιδέα ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την καταδίωξη των παραγωγών λαϊκών αγορών από έναν πρώην πρωθυπουργό που το μόνο που ήξερε ήταν να τους βάζει φόρους, είναι εκτός πραγματικότητας. Η Νέα Δημοκρατία ως η γνήσια λαϊκή παράταξη του τόπου δεν μπορεί παρά να εκπροσωπεί αυτούς τους ανθρώπους και να προστατεύει τα συμφέροντά τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.