Με σταθερά βήματα προχωρά στην ανάπτυξη του δικτύου δρομολογίων η Sky Express. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του έτους αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα πτήσεών της το Παρίσι, η Λυών, η Νάντη και το Αμβούργο. Μέσα στο Μάιο αναμένεται η εκκίνηση του δρομολογίου για Βρυξέλλες ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις προς Λάρνακα.
Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται από την εταιρία αυτή τη στιγμή τα φτερά της SKY Express πετούν σε 34 εγχώριους προορισμούς, σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Επίσης μαζί με την ευρεία γεωγραφική κάλυψη υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης των προορισμών. Ένας επιβάτης που επιλέγει να ταξιδέψει με την εταιρία, όπως τονίζεται, μπορεί εύκολα να διασυνδεθεί με τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τη Ρόδο, τη Μύκονο, τις Βρυξέλλες.
Από την εταιρία τονίζεται ότι «η στρατηγική ανάπτυξη πατά σε σταθερά και μετρημένα βήματα στη βάση ενός μακρόπνοου σχεδιασμού. Μάλιστα αναφέρεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα πως τα νέα 6 «Airbus έχουν αποκτηθεί με ίδια κεφάλαια, χωρίς δυσβάσταχτα χρηματοπιστωτικά ανοίγματα.

Οι στόχοι

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κύπρου την περασμένη Κυριακή ο Θεόδωρος Κροκίδας (President BoD, SKY Express CEO) η εταιρία «είχε από την αρχή ένα διπλό στόχο: τη διασύνδεση των ελληνικών αεροδρομίων και τον επαναπροσδιορισμό του τοπίου των αερομεταφορών στην Ελλάδα. Αυτό το πετύχαμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια επενδύσαμε στην αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών, στη βελτίωση της εμπειρίας του ταξιδιού ήδη από τη στιγμή κράτησης των εισιτηρίων και φυσικά στην ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας των ελληνικών αεροδρομίων όλο το χρόνο». Ο κ. Κροκίδας μάλιστα συμπλήρωσε ότι σταδιακά γίνεται η είσοδος στις διεθνείς αγορές.
«Αυτό, και μάλιστα μεσούσης της μεγαλύτερης κρίσης στις παγκόσμιες αερομεταφορές, το πετύχαμε την προηγούμενη χρονιά εγκαινιάζοντας τη συνεργασία μας με τον παγκόσμιο κολοσσό της Airbus και την απόκτηση έξι ολοκαίνουργιων Airbus A320neo. Είχαμε, λοιπόν, αποφασίσει ότι είμαστε έτοιμοι για το πέρασμα σε μία νέα εποχή, με σημείο αιχμής τις διεθνείς αγορές» υπογράμμισε ο κ. Κροκίδας και εστίασε στην έναρξη των πτήσεων προς την Κύπρο. «Από εκεί και πέρα, η επιλογή της Κύπρου για την αφετηρία της διεθνούς μας παρουσίας, φάνταζε μονόδρομο για μια ελληνική εταιρεία που ξέρει να «διαβάζει» την αγορά αλλά θέλει να συνεισφέρει στο μήνυμα της ανάκαμψης και της εξωστρέφειας της ελληνικής κα κυπριακής αγοράς.»

Η Κύπρος

«Με την ίδια φιλοσοφία, η παρουσία μας στην Κύπρο έχει στρατηγικά χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να γίνουμε μια σταθερή, πρώτη επιλογή για τους εγχώριους και ξένους επισκέπτες της Μεγαλονήσου και να ενισχύσουμε το αποτύπωμά μας στην τοπική οικονομία. Το επόμενο διάστημα, θα δείτε συγκεκριμένες κινήσεις από εμάς προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο CEO της αεροπορικής.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εταιρία με τους νέους προορισμούς και με το νέο, ιδιόκτητο στόλο έχει υπερδιπλασιαστεί το μέγεθός της σε σχέση με το 2019, κάτι που βοηθά τον ταξιδιώτη να βρει ανταγωνιστικές τιμές. «Αυτή η νέα εποχή της Sky Express με τις συνολικά 4 εκ. διαθέσιμες θέσεις για όλο μας το πτητικό έργο, συνεπάγεται μεγαλύτερο ανταγωνισμό προς όφελος των ίδιων των επιβατών. Αυτό το επιδιώκουμε. Γιατί είμαστε από τις εταιρείες, που προσπάθησαν πολύ να αρθούν οι μονοπωλιακές συνθήκες και να δοθούν κίνητρα στους ταξιδιώτες να κάνουν περισσότερα ταξίδια, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους» τόνισε στην Καθημερινή της Κύπρου ο CEO της Sky Express.
 

Ασφάλεια και «πράσινα διαβατήρια»

Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξή του στο πράσινο διαβατήριο ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. «Θα ήταν πολύ χρήσιμο για τον τουρισμό μας και για χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Και ευχόμαστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν. Επειδή όμως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στα μέσα του καλοκαιριού όταν ένα μέρος της τουριστικής σεζόν θα έχει παρέλθει εμείς προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα.
Μέχρι σήμερα εξάλλου στη SKY express έχουμε προτάξει την υγειονομική ασφάλεια των επιβατών, αλλά και των εργαζομένων της εταιρείας μέσα από το πρόγραμμα “CarePlane”», που όπως είπε ο κ. Κροκίδας προβλέπει κενή τη μεσαία θέση σε όλη την καμπίνα. Παράλληλα το πλήρωμα είναι πλήρως ενημερωμένο και διανέμει αντισηπτικά μαντιλάκια φορώντας μάσκα και γάντια, ενώ εντός τους αεροσκάφους υπάρχει σακούλα απόρριψης για την ασφαλή απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων. Επίσης, οι χώροι του αεροσκάφους καθαρίζονται διαρκώς, ενώ και ο αέρας εντός του αεροσκάφους αποτελεί μίξη ατμοσφαιρικού και διαρκώς ανανεωμένου αέρα, μέσα από τα υψηλότερης αποδοτικότητας υγειονομικά φίλτρα του αεροσκάφους. Σε όλα τα στάδια, από την είσοδο στο αεροδρόμιο μέχρι την αποχώρηση των επιβατών από αυτό, το προσωπικό εδάφους και καμπίνας της Sky Express τηρεί όχι μόνο τα υποχρεωτικά αλλά και επιπλέον μέτρα προστασίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.