O Will.i.am παρουσίασε μια νέα μάσκα προσώπου Bluetooth, με χαρακτηριστικά όπως ακουστικά που περιορίζουν τον θόρυβο και φώτα LED.

Η έξυπνη μάσκα “Xupermask” θα κοστίσει 299 $, και παρουσιάζεται από τον ράπερ και επιχειρηματία των Black Eyed Peas σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας Honeywell.εξυπνη μασκα

Η μάσκα σχεδιάστηκε από τον Jose Fernandez, ο οποίος δημιούργησε τα κοστούμια SpaceX του Elon Musk. Η έξυπνη μάσκα διαθέτει επίσης διπλούς ανεμιστήρες 3 ταχυτήτων, φίλτρα HEPA, μικρόφωνο και μαγνητικό σύστημα σύνδεσης ακουστικών. Η μπαταρία του έχει διάρκεια ζωής 7 ωρών και μπορεί επίσης να παίξει μουσική και να λάβει κλήσεις.

εξυπνη μασκα

“ Ζούμε σε περιόδους επιστημονικής φαντασίας», δήλωσε ο Will.i.am στους New York Times σε μια συνέντευξη του για τη μάσκα. «Η πανδημία» είναι σαν να βγαίνει κατευθείαν από μια ταινία. Φοράμε μάσκες από την χθεσινή ταινία. Ήθελα λοιπόν να φτιάξω μια μάσκα που να ταιριάζει στην εποχή που βρισκόμαστε. “

Μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση της Xupermask παρακάτω, ή αν έχετε 299 $, μπορείτε να την αγοράσετε μέσω του ιστότοπού του από τις 8 Απριλίου.

εξυπνη μασκα

Είναι η τελευταία εξέλιξη στην τεχνολογία φορετών που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πέρυσι, ένα «πανδημικό αδιάβροχο κοστούμι» σχεδιάστηκε από το δημιουργικό στούντιο Production Club του Λος Άντζελες εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης του κοροναϊού.

Αν και έχει ξεκινήσει η διάθεση των εμβολίων για την COVID-19, ο Will.i.am στοιχηματίζει ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να θέλουν να φοράνε μάσκες. Ο ίδιος δήλωσε στη The New York Times: “Ο SARS εξαπλώθηκε στην Ιαπωνία και τη Νοτιοανατολική Ασία, το ξεπέρασαν, και εξακολουθούν να φορούν μάσκες”.

Η μάσκα από την χθεσινή μέρα κυκλοφορίας έγινε Sold out μέσα σε 9 λεπτά

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Razer, αναπτύσσει επίσης τη δική της έξυπνη μάσκα με όνομα Project Hazel. Αρχικά, το πρωτότυπο αναπτύχθηκε ως ιδέα, αλλά η εταιρεία αποφάσισε να το κυκλοφορήσει ως προϊόν. Ο CEO της Razer, Min-Liang Tan, είπε στο Yahoo Finance: “Συνειδητοποιήσαμε ότι ακόμη και μετά τον εμβολιασμό πρέπει να συνεχίσεις να φοράς μάσκα, διότι ο κίνδυνος παραμένει και πρέπει να παραμείνεις ιδιαίτερα προσεκτικός”.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.