Μια γυναίκα υπεροπτική, επικίνδυνη, με σκληρή γλώσσα, μεγάλη οξυδέρκεια, χαρακτηριστική αυτάρκεια και ανατρεπτική σεξουλικότητα. 

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Ένας“ιερό τέρας” του αμερικάνικού κινηματογράφου, που καθιέρωσε ένα νέο τύπο. Αυτόν της σκληρής γυναίκας που τολμά να μιλήσει έξω από τα δόντια.

Τί κι αν έλεγε ότι έχει μάτια σαν του βατράχου, λαιμό σαν της στρουθουκαμήλου και αραιά μαλλιά….Με  αυτόν ακριβώς τον “εξοπλισμό”, η ταλαντούχα ηθοποιός, όχι μόνο επιβίωσε, αλλά καθιέρωσε και ένα νέο γυναικείο τύπο στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Η Μπέτι Ντέιβις, από νεαρή ηλικία υποδύθηκε ώριμες γυναίκες και δεν δίστασε ποτέ να θυσιάσει την εμφάνισή της για έναν καλό ρόλο. Ήταν η πρώτη ηθοποιός του Χόλιγουντ που προτάθηκε για έντεκα υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ. Μέχρι σήμερα, μόνο τρεις ηθοποιοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να ξεπεράσουν το ρεκόρ της. Η Μέριλ Στριπ με 16 υποψηφιότητες, η Κάθριν Χέπμπορν με 12 υποψηφιότητες και ο Τζακ Νίκολσον με 12 υποψηφιότητες.  Μέχρι της 34 χρόνια, είχε ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες. Μόνο η Κέιτ Γουίνσλετ κατάφερε να το καταρρίψει, που έχει 6 υποψηφιότητες στην ηλικία των 33 χρόνων της.

Το 1947, σε ηλικία ετών, απέκτησε μια κόρη, την Mπάρμπαρα, η οποία έγραψε ένα βιβλίο για τη μητέρα της “My mother`s keeper”. Ισχυρίζεται πως η Μπέτι Ντέιβις ήταν αυταρχική, αλκοολική κι εξαιρετικά απορροφημένη με την καριέρα της στο οποίο παρουσίαζε τη μητέρα της.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr