Στις 8 Απριλίου του 1994 ο Kurt Cobain βρέθηκε νεκρός στο πίσω μέρος του σπιτιού του στο Σιάτλ ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός του επήλθε στις 5 Απριλίου.

Ο Kurt Donald Cobain, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1967, στο Aberdeen της Washington.

Ο Cobain σχημάτισε το συγκρότημα Nirvana με τον Krist Novoselic το 1985 και το καθιέρωσαν ως μέρος της μουσικής σκηνής του Σιάτλ και του είδους «grunge».

Το ντεμπούτο άλμπουμ «Bleach» των Nirvana κυκλοφόρησε στην ανεξάρτητη Sub Pop δισκογραφική εταιρεία το 1989. Μετά την υπογραφή με τη μεγάλη δισκογραφική DGC Records, το συγκρότημα βρήκε παγκόσμια αναγνώριση με το «Smells like Teen Spirit» από το δεύτερο άλμπουμ τους «Nevermind» (1991).

Από το ντεμπούτο τους, οι Nirvana, με τον Cobain ως συνθέτη, έχουν πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια άλμπουμ στις ΗΠΑ, και πάνω από 75 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Σαν σήμερα, 27 χρόνια πριν, αυτοκτονεί ο Kurt Cobain

Κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Cobain πάλεψε με την εξάρτησή του από την ηρωίνη, με ασθένειες όπως η χρόνια βρογχίτιδα και έντονους σωματικούς πόνους από μια χρόνια στομαχική ασθένεια που δεν διαγνώστηκε ποτέ και την κατάθλιψη.

Είχε επίσης δυσκολία να αντιμετωπίσει τη φήμη του και τη δημόσια εικόνα του, και τις επαγγελματικές και δια βίου προσωπικές πιέσεις γύρω από τον εαυτό του και τη σύζυγό του, μουσικό Courtney Love.

«Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια»

Τον Απρίλιο του 1994, στον ξενώνα πίσω από το σπίτι του στο Σιάτλ, ο Cobain αυτοκτόνησε. Στις 8 Απριλίου 1994, το σώμα του Κομπέιν ανακαλύφθηκε στο σπίτι του στη λίμνη Ουάσιγκτον, από έναν ηλεκτρολόγο που είχε πάει εκεί για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Ο ηλεκτρολόγος ανέφερε πως δεν είδε κανένα σημάδι τραυματισμού και αρχικά νόμιζε πως ο Κομπέιν κοιμόταν, μέχρι τη στιγμή που είδε το όπλο που ήταν στραμμένο προς το πρόσωπό του. Ένα σημείωμα βρέθηκε που έλεγε: «Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

O Kurt Cobain βρέθηκε νεκρός, σε ηλικία 27 ετών, από μία σφαίρα στο κεφάλι.

Ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί ότι ο θάνατος του Cobain επήλθε στις 5 Απριλίου και πως επρόκειτο για αυτοκτονία. Οι συνθήκες του θανάτου του σε ηλικία 27 χρονών έχουν γίνει θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος και συζητήσεων.

Ο Cobain, μεταθανάτια, εγκαταστάθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2014, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας Krist Novoselic και Dave Grohl.

Σαν σήμερα, 27 χρόνια πριν, αυτοκτονεί ο Kurt Cobain

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.