Πέραν πάσης αμφιβολίας το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς είναι πρωτοφανές! Και προοιωνίζει τις εξελίξεις τόσο στις τράπεζες όσο και στην χρηματιστηριακή αγορά.

Ωστόσο, η μεγάλη αυτή ζήτηση για αγορά μετοχών μέσα από την αύξηση κεφαλαίου του 1,2 δις. ευρώ από τα περίφημα hedge funds, που θα οδηγήσει σε τεράστια υπερκάλυψη, δημιουργεί ταυτόχρονα προβληματισμό και σκεπτικισμό ως προς το μέλλον.

Στη Goldman Sachs που έχει αναλάβει να καθοδηγήσει την έκδοση και το σχέδιο εξυγίανσης, αλλά και στη διοίκηση της τράπεζας, είναι προβληματισμένοι από το εξής γεγονός: η υπερβάλλουσα ζήτηση από τα hedge funds στο βαθμό που ικανοποιηθεί, ενδεχομένως στο μέλλον να προκαλέσει προβλήματα στην τιμή της μετοχής της Τρ. Πειραιώς.

Και τούτο διότι τα hedge funds από τη φύση τους αποσκοπούν στο γρήγορο κέρδος.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μόλις καταγράψουν μια κερδοφορία που τους ικανοποιεί θα προβούν σε αθρόες πωλήσεις μετοχών ούτως ώστε να ρευστοποιήσουν κέρδη και υπεραξίες!

Υπό αυτό το πρίσμα, κατά πληροφορίες, Goldman Sachs και Τρ. Πειραιώς εξετάζουν το ενδεχόμενο η αύξηση κεφαλαίου να μην είναι της τάξης του 1,2 δις. όπως αρχικά σχεδιαζόταν, αλλά να μειωθεί κατά 200 εκατ.

προκειμένου να αποφευχθεί στο μετρό του δυνατού να πάρουν τόσες πολλές μετοχές τα hedge funds τα οποία πολύ σύντομα, στην πρώτη άνοδο θα τα «χώσουν» στο κεφάλι της αγοράς και των επενδυτών, Ελλήνων και ξένων, ιδιωτών και θεσμικών!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.