Ένας Άρης να… γουστάρεις, κέρδισε τον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης 2-0 και αύξησε τις πιθανότητές του για κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Ο Άρης προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τον έλεγχο, όμως ο Αστέρας Τρίπολης ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι. Στο 9’ οι φιλοξενούμενοι έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα, όταν μετά από κόρνερ του Φερνάντες από δεξιά ο Σουάρεθ έκανε τη κεφαλιά, ο Κουέστα απέκρουσε και ο Βαλιέντε στην επαναφορά νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη, υποδείχθηκε, όμως σωστά σε αντικανονική θέση, κάτι που επιβεβαιώθηκε και μέσω του VAR.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι είχαν πέντε τελικές προσπάθειες στα πρώτα 24 λεπτά. Δημιούργησαν, μάλιστα και τη πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν μετά από γέμισμα του Μουνάφο και λάθος αντίδραση του Κουέστα, ο Φερνάντες αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ο Άρης έκανε τη πρώτη τελική του και συνάμα απείλησε για πρώτη φορά στο 34′ ,με απευθείας φάουλ του Γκάμα, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.

Άλλαξε το σκηνικό στην επανάληψη

Στο 50′, μετά από σέντρα του Σούντγκρεν, ο Μήτρογλου με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Γκάμα σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Παπαδόπουλος απέκρουσε τη μπάλα.

Στο 69’ ο Σίλβα άνοιξε το σκορ για τον Άρη, μετά από μια καταπληκτική κάθετη πάσα του Σάσα. Ο Βραζιλιάνος μέσος έδειξε τη μεγάλη ποιότητα του και έβγαλε τετ α τετ τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό με τον Παπαδόπουλο. Ο Σίλβα πέρασε και τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης και από πλάγια και αριστερά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 75’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Καστάνο με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 85′ και στο 87′ ο Μάνος έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία να σκοράρει, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά , τη προβολή και την κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού, αντίστοιχα.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης έσωσε τη ομάδα του και στο 90′ όταν και απέκρουσε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Γκάμα. Δεν κατάφερε, όμως, να κάνει τίποτα στη φάση του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων, όταν και μετά από εξαιρετική πάσα του Σίλβα, ο Μάνος πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα (90+4′ Σάκιτς), Τζέγκο, Μπερτόλιο (83′ Μπρούνο), Γκάμα (90+4′ Μπαγκαλιάνης), Μανσίνι (59′ Σίλβα), Μήτρογλου (58′ Μάνος)

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρες, Καστάνο, Αλβάρεζ, Μουνάφο (73′ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Τιλίκα (73′ Ρίτζις), Φερνάντεθ (59′ Αλί Μπαμπά), Σίτο (59′ Ριέρα), Μπαράλες

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.