Αυτό είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra, το οποίο θα αναπτυχθεί στην πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen MEB, ενώ αναμένεται στις αγορές το 2024. Το Cupra Tavascan, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του concept Tavascan Electric που είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019.  Εξελίσσεται από την ομάδα έρευνας και τεχνολογίας της εταιρίας που έχει σαν βάση το εργοστάσιο του Μαρτορέλ, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι διαστάσεις του αυτοκινήτου, τα τεχνικά στοιχεία (μπαταρία, αυτονομία), καθώς η Cupra ετοιμάζει να λανσάρει προς το τέλος του χρόνου το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το Born.

Έμφαση λοιπόν στην ηλεκτροκίνηση δίνει η Cupra που αποτελεί το πιο premium και luxury brand της Seat. Ήδη το brand Cupra έχει έρθει στη χώρα μας και το πρώτο αυτοκίνητο που οδηγήσαμε ήταν το Formentor με τους 310 ίππους και κίνηση σε όλους τους τροχούς και από όπου και αν περάσαμε όλα τα βλέμματα ακολουθούσαν την ισπανική σιλουέτα. Δεν ήταν κάτι το εντελώς καινούργιο στους αθηναϊκούς δρόμους, ήταν και κάτι το διαφορετικό από πλευράς design.

Όπως το Formentor, έτσι και το Tavascan ακολουθεί μια ιδιαίτερη σχεδιαστική φόρμα, η οποία χαρακτηρίζει το στυλ Cupra. Το Tavascan θα ανήκει στην κατηγορία των SUV.

Aυτή είναι η μοναδική –προς το παρόν– φωτογραφία που άφησε να διαρρεύσει η Cupra, αλλά σύντομα θα υπάρξουν και άλλες πληροφορίες για το αυτοκίνητο, καθώς η Cupra υπολογίζει πάρα πολύ το Tavascan. Θα λανσαριστεί σε μια εποχή που οι καταναλωτές θα έχουν δείξει περισσότερο τα «θέλω» τους απέναντι στην ηλεκτροκίνηση.

Σε αυτό το διάστημα θα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από διάφορες κατηγορίες, θα έχουν διαμορφωθεί νέες τάσεις, η πανδημία θα αποτελεί παρελθόν (ευχή είναι αυτό) και ίσως να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Σε κάθε περίπτωση κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, στο οποίο σίγουρα μας περιμένει το Tavascan.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.