Ο πρώην πρίγκιπας διάδοχος της Ιορδανίας ισχυρίζεται ότι είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, έπειτα απο το μπαράζ συλλήψεων που έγιναν στη χώρα. Μέσα στις συλλήψεις βρισκόταν και ένας πρώην σύμβουλος του βασιλιά Αμπντάλα.

Μέσω του δικηγόρου του, ο πρίγκιπας Χάμζα Μπιν Χουσεΐν, ετεροθαλής αδελφός του βασιλιά Αμπντάλα έστειλε βίντεο στο BBC και δήλωσε ότι του έχουν κόψει το ίντερνετ, το τηλέφωνο καθώς και τις μετακινήσεις.

«Μου έδωσαν εντολή να σταματήσω όλες τις ενέργειες που μπορεί να βάλουν στο στόχαστρο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας. Ετοίμασα αυτό το βίντεο για να ξεκαθαρίσω ότι δεν μετέχω σε καμιά συνωμοσία, δόλια οργάνωση ή ομάδα που υποστηρίζεται από το εξωτερικό, όπως υποστηρίζεται πάντα όταν κάποιος μιλάει», ανέφερε ο πρίγκιπας Χάμζα Μπιν Χουσεΐν.

Παράλληλα, κατηγορεί την ηγεσία της χώρας για διαφθορά και ανικανότητα. Χθες γνωστοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις ατόμων σε μια επιχείρηση που λέγεται ότι συνδέεται με φερόμενη συνωμοσία για πραξικόπημα.

Νωρίτερα ο στρατός της Ιορδανίας διέψευσε ότι ο πρίγκιπας Χάμζα είναι σε κατ’οίκον περιορισμό. Όμως στο βίντεο ο ίδιος λέει ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του είπε πως δεν επιτρέπεται να βγει από το σπίτι ή να επικοινωνήσει με κάποιον, λόγω της κριτικής στην κυβέρνηση ή τον βασιλιά, που εκφράστηκε σε συναντήσεις στις οποίες ήταν παρών ο ίδιος. Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του διευκρίνισε ότι δεν κατηγορείται ότι άσκησε ο ίδιος κριτική στον βασιλιά.

«Δεν ευθύνομαι εγώ για την κατάρρευση της διοίκησης, τη διαφθορά και την ανικανότητα που κυριαρχεί στην κυβερνητική δομή μας τα τελευταία 15-20 χρόνια, κάτι που έχει αρχίσει να χειροτερεύει. Και δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για την έλλειψη πίστης του λαού στους θεσμούς. Αυτοί ευθύνονται», υπογράμμισε ο πρίγκιπας Χάμζα στο βίντεο.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που κανένας δεν μπορεί να μιλήσει ή να εκφράσει γνώμη για οτιδήποτε χωρίς να γίνει δεχθεί εκφοβισμό, να συλληφθεί, να δεχτεί παρενόχληση και να απειληθεί», κατέληξε.

Ο πρίγκιπας Χάμζα είναι ο μεγαλύτερος γιος του βασιλιά Χουσεΐν και της βασίλισσας Νουρ. Έχει σπουδάσει μεταξύ άλλων στο Χάρβαρντ και έχει υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας.

Στέφθηκε πρίγκιπας διάδοχος το 1999 και θεωρούνταν η αδυναμία του βασιλιά Χουσεΐν. Όμως, θεωρήθηκε πολύ μικρός και άπειρος για να τον διαδεχθεί όταν πέθανε. Ο ετεροθαλής αδελφός του, Αμπντάλα, ήταν εκείνος που ανέβηκε τελικά στον θρόνο, ενώ το 2004 του αφαίρεσε τον τίτλο του πρίγκιπα διαδόχου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.