Η Mercedes – Benz, που κατασκεύασε το G 63 AMG 6X6 μεταξύ 2013-2015 με κινητήρα V8 5.5 λίτρων twinturbo με απόδοση 536 ίππων, ήταν χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του off -road. Aυτό το μοντέλο εξέπεμπε μια μοναδική γοητεία με τις 6 ρόδες και ήταν η αιτία να εμπνεύσει τον οίκο Rezvani με έδρα την Καλιφόρνια και να περάσει στην αντεπίθεση.

Και παρουσίασε τον «Ηρακλή» δίνοντας το μήνυμα για το τέλος της βασιλείας του G 63 AMG 6X6, καθώς στον θρόνο κάθεται πλέον ο «Ηρακλής» της αμερικάνικης εταιρίας Rezvani. Το Hercules της Rezvani είναι πλέον το πιο ισχυρό off – road στον κόσμο! Και όχι μόνο το πιο ισχυρό, αλλά έρχεται με διπλάσια ισχύ από τη Mercedes. Μονάδα παροχής ενέργειας ο 7λιτρος κινητήρας V8 turbo της Dodge απόδοσης 1.300 ίππων.

Αυτός ο κορυφαίος κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο από το Ram 1500 TRX. Μάλιστα το 6Χ6 σύστημα κίνησης δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει τρεις τρόπους οδήγησης: 6 × 2, 6 × 4 ή 6 × 6. Όμως η εταιρία έχει σκεφτεί και μια άλλη μερίδα αγοραστών που «τρόμαξαν» από τα 1.300 καθαρόαιμα άλογα του «Ηρακλή». Έτσι, διαθέτει το Hercules με κινητήρα Hemi V8 6.4 λίτρων απόδοσης 500 ίππων, αλλά και diesel V6 3.6 λίτρων με 300 ίππους και χωρίς αλλαγές στα συστήματα μετάδοσης.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα φαρδιά και δερμάτινα καθίσματα, ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας, πέρα από το υψηλής απόδοσης Hi-Fi, διαθέτει δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και Wi-Fi.

Και επειδή στην Αμερική όλα «επιτρέπονται», ο «Ηρακλής» θα είναι διαθέσιμος σε ειδική στρατιωτική έκδοση εξοπλισμένη με αλεξίσφαιρα κρύσταλλα, ενισχυμένη ανάρτηση, προπέτασμα καπνού που ενεργοποιείται από ειδικό κόκκινο μπουτόν, ελαστικά «runflat» στρατιωτικής αντοχής, σύστημα θερμικής όρασης αλλά και προστασία από τρομοκρατική επίθεση. Οι τιμές στην πολιτική έκδοση με τους 1.300 ίππους ξεκινάνε από τα 225.000 δολάρια και στην military από τα 325.000 δολάρια.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.