Διορία 30 λεπτών θα έχουν όσοι καταναλωτές αποφασίσουν να κάνουν τις αγορές τους από τη Δευτέρα 5 Απριλίου από τα καταστήματα Jumbo και από την αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος.
Η Jumbo, του Απόστολου Βακάκη, ενημερώνει τους καταναλωτές της πως τα καταστήματα της θα είναι ανοιχτά και θα λειτουργούν με την υπηρεσία του ραντεβού.

Το ραντεβού ισχύει αποκλειστικά μόνο για 1 άτομο και λόγω του περιορισμού των 20 ατόμων στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» , τα ραντεβού εντός του καταστήματος δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 30 λεπτά.

Αντίστοιχα οι καταναλωτές που θέλουν να πάνε να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα Κωτσόβολος θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, επιλέγοντας την ημέρα και ώρα που θέλουν, για να πραγματοποιήσεις τις αγορές τους με click inside.
Mόλις το κλείσουν, θα λάβουν ένα sms με τα στοιχεία του ραντεβού τους, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικό της μετακίνησής σου.
Και ο Κωτσόβολος σημειώνει πως το κάθε ραντεβού αφορά ατομική επίσκεψη στο κατάστημα διάρκειας 30’.
Το ΙΚΕΑ, του ομίλου Φουρλής, θα λειτουργεί με τη μέθοδο του click away τα καταστήματά του σε Αθήνα και Λάρισα από τη Δευτέρα και από την Τρίτη στα Ιωάννινα & στα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ Πάτρα, ΙΚΕΑ Καλαμάτα, ΙΚΕΑ Ρόδος, ΙΚΕΑ Χανιά και ΙΚΕΑ Ηράκλειο και με click inside στο κατάστημα ΙΚΕΑ Πειραιάς, σε όλα τα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να είναι εντός του καταστήματος είναι 20 άτομα με έναν επιπλέον περιορισμό ένα άτομο ανά 25 τ.μ.
Αυτό σημαίνει ότι σε ένα κατάστημα 500 τ.μ. και σε ένα κατάστημα 20.000 τ.μ. θα επιτρέπεται ο ίδιος αριθμός ατόμων.
Αυτό βοηθάει τους μικρούς και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους μεγάλους του λιανεμπορίου που διαθέτουν αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.
Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.