Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη της χώρας μας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και μεγάλων ξένων κεφαλαιούχων που θα φέρουν και θα επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

Αλλωστε τώρα που τα επιτόκια στο εξωτερικό είναι αρνητικά όλοι θέλουν να βρούν ευκαιρίες και να ρίξουν τα λεφτά τους αλλού. Ξεκάθαρη είναι και η πρόθεση των καθ΄ ημάς κυβερνητικών με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μετατρέψουν τη χώρα σε τόπο υποδοχής φρέσκου  χρήματος και σημαντικών επενδύσεων.

Ελα όμως που η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία είναι σαν την βλακεία: ανίκητη!

Σας είχα γράψει πρόσφατα για Αραβα Εμίρη, Ανώτατο Κληρονομικό Αρχοντα στη χώρα του που ήθελε να φέρει 200 εκατομμύρια δολάρια να επενδύσει στην Ελλάδα και για να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό του ζητούσαν …ταυτότητα, διαβατήριο, πατρώνυμο και ληξιαρχική πράξη γεννήσεως!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το δείγμα αποστροφής των γραφειοκρατών προς τις επενδύσεις.

Τελευταίο κρούσμα που έμαθα και σας μεταφέρω, είναι η απόπειρα γνωστού αμερικανού ελληνικής καταγωγής να φέρει μέσω τρίτης χώρας σημαντικό κονδύλι στην Ελλάδα για να αγοράσει αιολικά, φωτοβολταϊκά  και ξενοδοχεία.

Κάποιο σαΐνι ανακάλυψε πως, λόγω της αμερικανικής υπηκοότητας του υποψηφίου, πρέπει να καταθέσει στις ελληνικές Αρχές το «Πόθεν Εσχες» του στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταφρασμένο από το ΥΠΕΞ και επικυρωμένο!

«Μα πού ακούστηκε αυτό; Τι σας νοιάζουν τα περιουσιακά στοιχεία που έχω στην Αμερική και στον Καναδά και το ξενοδοχείο που έχω  στο Μεξικό; Εγώ φέρνω τα χρήματα και επενδύω στην Ελλάδα» ρώτησε εκστασιασμένος τον έλληνα δικηγόρο του.

«Οι δικοί μας στο ΥΠΟΙΚ λένε πως υπάρχουν διακρατικές συμβάσεις που το επιβάλλουν αλλά δεν έχω δεί τις λεπτομέρειες ακόμη» ήταν η απάντηση.

«Δηλαδή τώρα που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όπως μαθαίνω, ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον που είναι και γνωστοί μου, θα τους ζητήσετε το αντίστοιχο -Πόθεν Εσχες-; Έτσι για να καταλάβω….»

«Λογικά ναι» απάντησε μαγκωμένος ο δικηγόρος.

«Ε κι αυτοί θα τηλεφωνήσουν στο Μητσοτάκη που τους απένειμε την ελληνική ιθαγένεια για να τον ενημερώσουν, τι θα γίνει τότε;»

«Τι θα γίνει νομίζεις, θα βάλει τον Πατέλη   να τρέχει να λύσει το πρόβλημα, ως συνήθως» σχολίασε ο δικηγόρος.

«Βρε παιδιά» σχολίασε ο ελληνοαμερικανός «πρέπει να καταλάβετε πώς αν θέλαμε να μας ζουλάνε (Σ.Σ. άλλη λέξη χρησιμοποίησε αλλά δεν μπορώ να τη γράψω) άγρια οι Αρχές, μέναμε και στην Αμερική που δεν μπορείς να κουνήσεις ρούπι με το IRS (Σ.Σ. είναι το ΣΔΟΕ των ΗΠΑ, αλλά πρόκειται περί κανονικής πανίσχυρης Αστυνομίας). Μην ξεχνάτε όμως πως εκεί τρέχουν άφθονα δολάρια για επενδύσεις και η πρόσβαση στο χρήμα είναι εύκολη και απλή. Εδώ που έχετε να δείτε σοβαρή επένδυση 20 χρόνια πρέπει να μας διευκολύνετε όπως ακριβώς κάνουν τα αδέρφια μας οι Κύπριοι σε αυτό τον τομέα. Απλώς μιμηθείτε τους!» πρόσθεσε.

Αποτέλεσμα: τα χρήματα του Ελληνοαμερικανού μέσα σε μία εβδομάδα είχαν μεταφερθεί στην Κύπρο.

Αγνωστο τώρα εάν από κεί θα τα φέρει στην Ελλάδα, διότι οι αετονύχηδες «κουμπάροι» του την έπεσαν αμέσως για να κάνει αγορές στην Αγία Νάπα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.