Περιθώριο έως τις 19 Απριλίου έχουν οι δικαιούχοι συμμετοχής στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “myBusinessSupport”.

Ο 7ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής θα καλύψει μέρος της απώλειας του τζίρου για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Επισημαίνεται πως αυτός ο κύκλος της κρατικής ενίσχυσης θα λειτουργήσει συμψηφιστικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή Νο6.

Η ενίσχυση προβλέπει συγκεκριμένα  κατώτατα όρια για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου:

*1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους,

*2.000 ευρώ με 1 έως 5 εργαζόμενους,

*4.000 ευρώ με 6 έως 20 εργαζόμενους και

*8.000 ευρώ για άνω των 20 εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής με εξαίρεση τις μεγάλες, δηλαδή αυτές που απασχολούν πάνω από 1.000 άτομα, τα ΝΠΔΔ, εταιρείες που ήταν σε αδράνεια από 1/1/2020 και όσες έκαναν έναρξη δραστηριότητας μετά την 1 Φεβρουαρίου του 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει σε πρώτη φάση να αποτυπώσουν τα ακαθάριστα έσοδα (αν δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ) ή τον κύκλο εργασιών τους αν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ στην ειδική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ my “businesssuport” πριν υποβάλλουν την αίτηση τους.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να εμφανίσουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% και έχουν ελάχιστο μηνιαίο τζίρο για την περίοδο αναφοράς 200 ευρώ (600 ευρώ για το τρίμηνο) ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τον ορισμό της περιόδου αναφοράς, αφού μέρος του πρώτου τριμήνου του 2020 η οικονομία ήταν σε lockdown.

Και σε αυτόν τον κύκλο, το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως το τέλος Αυγούστου 2021, ενώ το υπόλοιπο 50% θα επιστραφεί σε 60 δόσεις από το 2022.

Οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη πριν την 1η Ιανουαρίου 2018 και δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, θα πρέπει να μην έχουν αύξηση τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019.

Θα συμπεριληφθούν οι νέες επιχειρήσεις στους άμεσα πληττόμενους κλάδους που έκαναν έναρξη εργασιών από τον Δεκέμβριο 2019 έως και τον Ιανουάριο 2021 και οι οποίες έχουν αποκλειστεί σε κάποιον από τους δύο προηγούμενους κύκλους της Επιστρεπτέας.

Αυτές οι επιχειρήσεις θα είναι επιλέξιμες, ανεξαρτήτως τζίρου. Αν όμως ενισχύθηκαν από το 5ο και το 6ο κύκλο επιστρεπτέας τότε το ποσό ενίσχυσης θα προκύψει από το ποσοστό μείωσης του τζίρου .

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες επιχειρήσεις ιδρύθηκαν ως τα τέλη Ιανουαρίου 2021. Στις ενισχύσεις θα συμμετέχουν επίσης τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και οι σχολές οδηγών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.