Η τουρκική οικονομία περνά μία ακόμη κρίση (και ο πρόεδρος της χώρας απολύει τους επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας), το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλά αναλυτικά σε αναφορά για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία ενώ την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία του τουρκικού λαού απορρίπτει την επιλογή Ερντογάν για την αποχώρηση της χώρας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.
Η Τουρκία, με διάταγμα που τέθηκε σε ισχύ πριν από 10 μέρες αποχώρησε από τη Συνθήκη που προστατεύει τα δικαιώματα των γυναικών. Ειρήσθω εν παρόδω οι γυναικοκτονίες βρίσκονται σε τρομερή έξαρση στην Τουρκία και τα παράδειγματα είναι ουκ ολίγα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Metropoll, to 52% του τουρκικού λαού απορρίπτει την επιλογή Ερντογάν την οποία στηρίζει μόλις ένα 26,7% του κόσμου. Οι δε ψηφοφόροι του κόμματος του Τούρκου προέδρου (AKP) αλλά και του εθνικιστικού (που αποτελεί κυβερνητικό του εταίρο) διχάζονται απολύτως.
Ολα αυτά συμβαίνουν μόλις δύο χρόνια πριν από τις επόμενες εκλογές τις οποίες ο Ερντογάν επιθυμεί διακαώς να κερδίσει έτσι ώστε να εξασφαλίσει μία ακόμα προεδρική θητεία τη χρονιά που η τουρκική δημοκρατία θα συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.