Τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα του λιανεμπορίου, περιέγραψε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης κι αυτός δεν θα είναι η μέθοδος του click away.

Όπως εξήγησε, εάν ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου τα μικρά καταστήματα, αυτό θα γίνει κανονικά και με την χρήση του αριθμού 13032, όχι με click away.

Σταμπουλίδης: Άνοιγμα με περιορισμούς αλλά όχι με click away

«Κανονικό άνοιγμα – Όχι με click away ή click inside»

«Ό,τι γίνει, θα πρέπει να γίνει με τον μέγιστο βαθμό αυτοπροστασίας. Ωστόσο, η οικονομία δεν αντέχει άλλο να παραμένει κλειστή» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ. Σταμπουλίδης, ο οποίος αφού είπε πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, τόνισε πως εάν δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξουν τα καταστήματα, το άνοιγμα αυτό θα γίνει κανονικά και χωρίς click away ή click inside.

«Πάμε σε κανονικό άνοιγμα καθώς τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση.  Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία» είπε ο κ. Σταμπουλίδης, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως θα ανοίξουν κανονικά και τα πολυκαταστήματα, αν δοθεί το «πράσινο φως».

«Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση» ανέφερε ο κ. Σταμπουλίδης, επισημαίνοντας σχετικά με τα γυμναστήρια ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ανοίγματος στην παρούσα φάση.

Δείτε την ανάλυση της Alpha Bank για την επόμενη μέρα στο λιανεμπόριο

https://radar.gr/article/91788/alpha-bank-h-epomeni-mera-sto-lianemporio

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.