Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον Κέι Νισικόρι απέκλεισε και τον Λορέτζο Σονέγκο. Ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε σπουδαίο τένις και επικράτησε του μαχητικού Ιταλού με 6-2, 7-6 (2), έπειτα από 1 ώρα και 31 λεπτά, στον τελευταίο αγώνα του 4ου γύρου του Miami Open.

Προκρίθηκε έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Miami Open, όπου τον περιμένει ο Χούμπερτ Χουρκάτζ, ο οποίος νωρίτερα πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη επί του Μίλος Ράονιτς, με 4-6, 6-3, 7-6 (4). Είναι ένας αντίπαλος που σχεδόν πάντα δυσκολεύει τον Στέφανο, αλλά πολύ πιο σπάνια τον κερδίζει, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής μετράει απέναντί του 6 νίκες σε 7 αναμετρήσεις (6-1), με πιο πρόσφατη την επικράτησή του στον 2ο γύρο του Ρότερνταμ.

Εύκολα το πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε το καλό του ξεκίνημα και το break που έκανε από νωρίς για να προηγηθεί με 3-0, και διατήρησε ως το τέλος του 1ου σετ τον έλεγχο, για να το κλείσει σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα με 6-3, χωρίς να κινδυνέψει στο σερβίς του.

 

Ο Ιταλός ωστόσο ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στο 2ο σετ και απέδειξε πως δεν έκανε τυχαία αυτή την πολύ καλή πορεία στο Μαϊάμι. Κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του σε όλες τις περιπτώσεις και να οδηγήσει στο tie-break το σετ, παρά την πίεση που προσπάθησε να ασκήσει ο Έλληνας τενίστας προς το τέλος.

Στο tie-break πάντως ο Στέφανος ήταν πολύ συγκεντρωμένος, δεν έκανε λάθη και επιβλήθηκε με 7-2 του πολύ καλού Ιταλού, για να ολοκληρώσει την αποστολή του χωρίς να «μπλέξει σε περιπέτειες».

 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.