Ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της covid-19 στους ενήλικες κάτω των 55 ετών, ενώ ζήτησαν να διεξαχθούν περαιτέρω αναλύσεις για τα οφέλη και τους κινδύνους του εν λόγω εμβολίου ανάλογα με το φύλο και την ηλικία.

Σημειώνεται ότι στον Καναδά δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θρομβώσεων σε εμβολιασθέντες, ενώ περίπου 307.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca έχουν ήδη χορηγηθεί στον Καναδά.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, Χάουαρντ Νζου, ανακοίνωσε «Αναστέλλουμε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca στους ενήλικες κάτω των 55 ετών εν αναμονή περαιτέρω ανάλυσης των οφελών και των κινδύνων».

Το Εθνικό Συμβουλευτικό Κέντρο Εμβολιασμών (NACI), ένα ανεξάρτητο πάνελ εμπειρογνωμόνων, επισήμανε σε γραπτή του σύσταση ότι «από τα όσα γνωρίζουμε ως τώρα υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα για τα οφέλη της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca στους ενήλικες κάτω των 55 ετών».

Από την πλευρά της η βρετανική φαρμακοβιομηχανία απάντησε ότι σέβεται την απόφαση του NACΙ και πρόσθεσε ότι εργάζεται στενά με τις καναδικές αρχές. Παράλληλα η AstraZeneca υπογράμμισε ότι τόσο η Βρετανία, όσο και η ΕΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεφάνθησαν ότι τα οφέλη από τη χορήγηση του εμβολίου ξεπερνούν σημαντικά τους κινδύνους σε όλους τους ενήλικες.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.