H ΕΛΑΣ έκανε έφοδο στο σπίτι της αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Καρδίτσας, Ουρανίας Σούφλα, μετά από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς.

Η κ. Σούφλα τόνισε ότι έχουν κατατεθεί μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με τις καταγγελίες, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής επιβεβαίωσε την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. και δήλωσε ότι αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης για να προβεί στις ανάλογες κινήσεις.

Η έρευνα στο σπίτι της αντιδημάρχου έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού, με την αστυνομία ωστόσο να μην έχει δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο προανακριτικό στάδιο και την χειρίζεται η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας. Η έρευνα στο σπίτι της αντιδημάρχου ξεκίνησε μετά από δημόσιες καταγγελίες ότι η αντιδήμαρχος έκανε «πλιάτσικο σε τρόφιμα πλημμυροπαθών».

Ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης Κώστας Γκαβογιάννης και επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα από την Αρχή», σε ανακοίνωσή του ζητά από τον δήμαρχο να αποσαφηνίσει τη θέση του και από την αστυνομία να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των ευρημάτων της έρευνας. «Γιατί δεν βγήκε ο δήμαρχος να μιλήσει ξεκάθαρα; Γιατί δεν πήρε θέση; Μήπως περιμένει κάτι; Φυσικά ένα δελτίο τύπου από την Αστυνομία θα ξεκαθάριζε αρκετά το τοπίο. Πέντε μέρες μετά και να μην έχει εκδοθεί; Αυτή η καθυστέρηση οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν αφορά πέντε πατάτες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε μέσω Facebook, «παραμονή της μεγάλης επετείου που κάποιοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας, στο σπίτι που διατηρεί η κυρία Ουρανία Σούφλα αντιδήμαρχος Καρδίτσας στο Καροπλέσι Καρδίτσας εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής». «Ίσως η κυρία Σούφλα γνωρίζει από πρώτο χέρι το Μεσαίωνα που θα επακολουθήσει στην κοινωνία μετά τα κατάπτυστα lockdown της κυβέρνησης Μητσοτάκη και φροντίζει να έχει γεμάτη την αποθήκη της σε ώρα ανάγκης» σχολιάζεται στην ανάρτηση, ενώ κατηγορίες εξαπολύονται και κατά του δημάρχου για αποσιώπηση της υπόθεσης».

Παραίτηση της αντιδημάρχου

Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης κ. Ουρανία Σούφλα προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Για λόγους ευθιξίας εξαιτίας αναληθών δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και με σκοπό να προστατέψω τον κόπο των δεκάδων εθελοντών και των Προέδρων των Κοινοτήτων μας αλλά και την προσφορά χιλιάδων δωρητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για βοήθεια προς το Νομό μας υπέβαλλα την παραίτηση μου από τη θέση της ΑντιδημάρχουΕθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα σκοπός μου ήταν να στηρίξω τους απόρους και τα ξεχασμένα χωριά μας. Παρέλαβα άδειες αποθήκες και παραδίδω τόνους τροφίμων. Διερευνάται για ποιο λόγο είχα ποσότητα τροφίμων στην αποθήκη μου, και όχι στο σπίτι μου όπως τεχνηέντως διασπείρουν ορισμένοι, ενώ έχω προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που δείχνουν τους δικαιούχους αυτών. Επίσης, δεν έγινε κάποια έφοδος, όπως κάποιοι κακόβουλα διαδίδουν, αλλά εγώ οδήγησα την υπηρεσία και υπέδειξα που βρίσκονται τα τρόφιμα.

Ανέλαβα την διανομή για την Κοινότητα μου διότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας, όπως και ο κάθε Πρόεδρος, εργάζεται εθελοντικά στη διανομή των τροφίμων και θεώρησε σημαντικότερο να ασχοληθεί με τα έργα υποδομών και οδοποιίας, όπου στην Κοινότητά μας ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί. Στις διανομές αυτές με βοήθησαν συγχωριανοί μου και όλα γίνονταν στο φως της ημέρας.

Αυτή τη στιγμή πρέπει να αποκαταστήσω την τιμή και την υπόληψή μου και δεν θέλω κανείς να υπονοεί ότι θα χρησιμοποιήσω μια θέση ισχύος για να το πετύχω. Έχω την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα δικαιωθώ.

Ουρανία Σούφλα».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.