Μια νέα μελέτη από τον καθηγητή marketing του πανεπιστημίου Wharton Jonah Berger και του Daniel McDuff της Microsoft Research αναφέρει ότι τα θετικά συναισθήματα έχουν ως αποτέλεσμα την τάση των ανθρώπων να τα μοιράζονται με άλλους, ενώ τα αρνητικά να προτιμούν να μην βγουν στην επιφάνεια.
Η μελέτη αξιολόγησε τα συναισθηματικά κριτήρια που κάνουν τους ανθρώπους να θέλουν να μοιράζονται διαφημιστικό περιεχόμενο. Χιλιάδες συμμετέχοντες σε πέντε χώρες κλήθηκαν να παρακολουθήσουν ένα τυχαίο σύνολο διαφημίσεων στους υπολογιστές τους, ενώ οι κάμερές τους κατέγραψαν τις εκφράσεις του προσώπου τους.
Ο καθηγητής Berger στο Knowledge @ Wharton ανέφερε πως οι άνθρωποι δεν έχουν πάντα καλή αίσθηση για το τι αισθάνονται και ακόμη και αν σου δώσουν μια απάντηση, δεν είναι πάντα σωστό. Επιπλέον, μερικές φορές οι άνθρωποι μεροληπτούν στις απαντήσεις τους με βάση αυτό που πιστεύουν ότι ο υπόλοιπος κόσμος θέλει να ακούσει.
Μέσα από την συγκεκριμένη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πράγματα που τους κάνουν να αισθάνονται καλά και αποφεύγουν να μοιράζονται πράγματα που τους κάνουν να αισθάνονται άσχημα, όπως είναι η θλίψη ή η απογοήτευση.

Κοινή χρήση στα κοινωνικα δίκτυα

Η κοινή χρήση στα κοινωνικά δίκτυα αφορά επίσης τη φυσιολογική διέγερση που σχετίζεται με διαφορετικά συναισθήματα. Τα συναισθήματα που μας πυροδοτούν για να αναλάβουμε δράση, όπως ο θυμός και το άγχος ενισχύουν την κοινή χρήση, ενώ τα συναισθήματα που μας εξουδετερώνουν όπως η θλίψη, μειώνουν την κοινή χρήση.
Για τους επαγγελματίες του marketing, ένα βασικό εύρημα είναι ότι το να κάνεις τους ανθρώπους να νιώθουν καλά δεν αρκεί για να τους κάνεις να μοιραστούν τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους ή ορισμένες από τις ανησυχίες τους. Για να πετύχεις αυτή την κοινή χρήση πρέπει να τους κάνεις να αισθάνονται ενθουσιασμένοι, εμπνευσμένοι ή έκπληκτοι. Ωστόσο, δεν είναι κακό να αποφεύγουμε τα αρνητικά συναισθήματα.Ο Berger δήλωσε πως μια διαφήμιση που δείχνει κάτι ακαθάριστο μπορεί να ενισχύσει την κοινή χρήση, αλλά μπορεί να μειώσει την πιθανότητα οι άνθρωποι να αγοράσουν ένα προϊόν.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.