«Η δύναμη του μυαλού», σύμφωνα με τον Ισραηλινό πνευματιστή Γιούρι Γκέλερ, μετακίνησε το Ever Giver που είχε κολλήσει για περίπου μία εβδομάδα στη διώρυγα του Σουέζ.

Μάλιστα, ο Γιούρι Γκέλερ τις προηγούμενες μέρες παρότρυνε τον κόσμο να χρησιμοποιήσει την δύναμη του μυαλού προκειμένου να αποκολληθεί το πλοίο. Ο πνευματιστής έδινε οδηγίες στους οπαδούς του να επικεντρωθούν στην μετακίνηση του Ever Given την ίδια ώρα, καθημερινά στις 11:11.

Γιούρι Γκέλερ: Το πλοίο στο Σουέζ «μετακινήθηκε με τη δύναμη του μυαλού»

Η θεωρία του Γιούρι Γκέλερ για την μετακίνηση του πλοίου «με την δύναμη του μυαλού»

Όπως αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα της Jerusalem Post, στην αριθμολογία, ο χρόνος 11:11 πιστεύεται ότι κατέχει πνευματική σημασία μεταξύ εκείνων που προσυπογράφουν τη θεωρία.

«Όταν κοιτάζετε ένα ρολόι και βρίσκετε την ώρα να είναι 11:11, πολλοί θα κάνουν μια ευχή ή θα κάνουν μια προσευχή, καθώς θεωρείται μια ευοίωνη στιγμή», σημειώνεται.

Ο Γκέλερ ισχυρίστηκε, το Σάββατο, ότι η συλλογική δύναμη του μυαλού στον κόσμο είναι αυτή που μετακίνησε «λίγο» το πλοίο.

«Συνεχίστε την καλή δουλειά. Εστίαση κάθε μέρα στις 11:11 π.μ. και 11:11 μ.μ. Στείλτε την ενέργειά σας για να ελευθερώσετε το πλοίο. Βοηθήστε επίσης τα ρυμουλκά», έγραψε ο Γκέλερ στο Twitter.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.