Ένα νεαρό αγόρι ηλικίας έξι ετών από τα Δυτικά Μίντλαντς στη Βρετανία, ανακάλυψε ένα απολίθωμα στον κήπο του που χρονολογείται εκατομμύρια χρόνια πριν.

Τα Χριστούγεννα ο νεαρός Σιντάκ Σινγκ Τζάματ, είχε πάρει δώρο εργαλεία για ανασκαφές και αποφάσισε να τα αξιοποιήσει. Όταν ανακάλυψε το απολίθωμα στον κήπο του έσκαβε για σκουλήκια.

«Έσκαβα για σκουλήκια και πράγματα όπως κεραμικά και τούβλα και συνάντησα αυτόν τον βράχο που έμοιαζε λίγο σαν κέρατο, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι ένα δόντι ή ένα νύχι, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα κομμάτι κοραλλιού που ονομάζεται κοράλλι κόρνας. Ήμουν ενθουσιασμένος για το τι ήταν στην πραγματικότητα».

«Ήμασταν έκπληκτοι που βρήκε κάτι τόσο περίεργο στο έδαφος. Βρήκε ένα κοράλλι κόρνας και μερικά μικρότερα κομμάτια δίπλα του, και την επόμενη μέρα πήγε ξανά να σκάψει και βρήκε πολλά μικρά μαλάκια και κοχύλια, και κάτι που ονομάζεται κρουνοειδές, που μοιάζει με ένα πλοκάμι καλαμαριού, οπότε είναι αρκετά προϊστορικό πράγμα», ανέφερε ο πατέρας του Σιντ, Βις Σινγκ.

Ο εξάχρονος έκανε γνωστή την ανακάλυψη του μέσω μιας ομάδας που ασχολείται με απολιθώματα και στην οποία είναι μέλος στο Facebook. Εκεί είδε ότι ενδεχομένως να είναι ένα κοράλλι Rugosa, που εκτιμάται ότι είναι μεταξύ 251 και 488 εκατομμυρίων ετών.

«Η Αγγλία εκείνη την εποχή ήταν μέρος της Παγγαίας, μιας χερσαίας γης ηπείρων. Η Αγγλία ήταν επίσης κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για αρκετά σημαντικό χρονικό διάστημα», ανέφερε ο εξάχρονος.

Η οικογένεια ανέφερε ότι κατοικούν σε μια περιοχή που είναι γνωστή για τα απολιθώματα της και ότι υπάρχει φυσικός πηλός στον κήπο όπου βρέθηκαν τα απολιθώματα. Επίσης, δήλωσαν πως θα ήθελαν να ενημερώσουν το Μουσείο Γεωλογίας του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ για την ανακάλυψή τους.

«Πολλοί άνθρωποι σχολίασαν πόσο εκπληκτικό είναι να βρίσκεις κάτι στον κήπο σου. Λένε ότι μπορείτε να βρείτε απολιθώματα οπουδήποτε αν κοιτάξετε αρκετά προσεκτικά, αλλά για να βρείτε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι σαν αυτό είναι αρκετά μοναδικό» κατέληξε ο πατέρας του νεαρού παιδιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr