Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας, σημείωσε ότι ο αριθμός των θανάτων μέχρι το τέλος του Απρίλη θα φτάσει τις 9.000. «Προβλέπω ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα προσεγγίσουμε και θα υπερβούμε τις 9.000 θανάτους συνολικά, που σημαίνει ότι θα έχουμε άλλους 1.500 θανάτους μέχρι τέλος Απριλίου».
Σχετικά με τους διασωληνωμένους, τα στοιχεία είναι πιο ήπια, αφού το ταβάνι φαίνεται να φτάνει στους 750. «Ακραίες τιμές τους ανεβάζουν μέχρι τους 800. Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε εκεί».
Με αργό ρυθμό μειώνονται από την άλλη μεριά και τα κρούσματα, με τον καθηγητή να σημειώνει ότι «θα έχουμε μία αιχμή αυτήν την εβδομάδα, ίσως να δούμε και άλλα ψηλά νούμερα την άλλη εβδομάδα. Εν συνεχεία θα αρχίσει μια αργή αποκλιμάκωση».
Με αυτά τα στοιχεία, οποιαδήποτε συζήτηση για άρση των μέτρων πάει για τα μέσα Απριλίου.

«Θα οδηγηθούμε σε άρση των μέτρων ή τουλάχιστον κάποιων μέτρων μετά τις 20 του Απρίλη».

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία, με τη διενέργεια καθημερινών τεστ. «Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το γεγονός, καθότι πιστεύω ότι είναι το τελευταίο σοβαρό πανδημικό κύμα. Οι εμβολιασμοί προχωρούν πάρα καλά» κατέληξε ο καθηγητής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.