Προκαλεί τους φίλους της ηλεκτροκίνησης η Kia και πετάει το γάντι σε αντιπάλους και μη, καθώς μόλις προσγειώθηκε από το διάστημα το Kia EV6. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Kia, με το πολύ εντυπωσιακό design του.

Αποτέλεσμα τριών σχεδιαστικών στούντιο που διαθέτει η εταιρία στις πόλεις Namyang (Κορέα), Frankfurt (Γερμανία), και Irvine (Καλιφόρνια, ΗΠΑ).

Το EV6 εκφράζει ένα πολύ έντονα αεροδυναμικό σύνολο, το οποίο αναπτύχθηκε στην πλατφόρμα E-GMP, αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία ονομάζεται “Opposites United” , αλλά δεν έχει σημασία πώς ονομάζεται και πώς μεταφράζεται από την Kia, όσο ότι με το EV6 η στυλιστική πρόταση είναι πάρα πολύ προχώ.

Όλη η σιλουέτα αποτελεί μια σχεδιαστική λεπτομέρεια.

Τα τριγωνικά φώτα, το μεγάλο μπροστινό –κυρτό– καπό, η επίπεδη οροφή, το επίσης κυρτό πίσω κρύσταλλο, τα ενωμένα φώτα τα οποία αρχίζουν να διαγράφουν όλο το πλάτος του αυτοκινήτου σχεδόν από τους τροχούς.

Και αν το εξωτερικό είναι αυτό που μαγνητίζει τα βλέμματα, το εσωτερικό είναι αυτό το οποίο εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο.

Γιατί είναι μίνιμαλ, με απλές γραμμές που όμως ακολουθεί το «σήμερα» μέσα από την ενιαία οθόνη η οποία εκτείνεται σε όλο σχεδόν το ταμπλό, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και όλες τις λειτουργίες του infotainment. Με τη «διπλή» κονσόλα, καθώς έχει θήκες για μικροαντικείμενα τόσο στο πάνω ράφι όπου βρίσκεται και ο περιστροφικός διακόπτης του κιβωτίου (μονής σχέσης, όπως σε όλα τα e-cars) καθώς και στο κάτω μέρος. Είναι και το τιμόνι με δύο «ακτίνες» με το νέο logo της Kia και με μπουτόν, τόσο στο αριστερό μέρος όσο και στο δεξί.

H Kia όμως δεν έχει ανακοινώσει τα περί μπαταριών και αυτονομίας. Όλα τα τεχνικά στοιχεία θα τα ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης -διαδικτυακή- που είναι προγραμματισμένη εντός Μαρτίου.

Άνοιγμα λοιπόν και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Kia με το EV6, με κάτι εντελώς καινούργιο και αποκλειστικό στη νέα εποχή της αυτοκίνησης, που σαν στόχο έχει να πρωταγωνιστήσει. Κάτι το οποίο εξαρτάται από τους αγοραστές. Και επειδή εξαρτάται από τους αγοραστές η Kia συνεχώς βελτιώνεται σε όλους τους τομείς μέσα από τα καινούργια μοντέλα που παρουσιάζει.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.