Μαθαίνω πως είναι έτοιμη να υπογραφεί η νέα συλλογική σύμβαση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ και μάλιστα θα έχει και την υπογραφή του γνωστού και μη εξαιρετέου Νίκου Φωτόπουλου, συνδικαλιστή με …παρελθόν!

Ως γνωστόν ο κ. Φωτόπουλος που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο ΔΣ της ΔΕΗ ήταν πρώην «σκληρό» ΠΑΣΟΚ αλλά σε κάποια φάση την …κοπάνησε από το Κίνημα που τον ανέδειξε από την αφάνεια και έγινε «σκληρός» ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσοντας δημόσια ασπασμούς και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα  είχε στο γραφείο του πορτραίτα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Αρη Βελουχιώτη και κατόπιν και του Αλέξη Τσίπρα (αυτό ελέγχεται πάντως) και ποιος ξέρει ποιων άλλων ….αγωνιστών.

Φήμες λένε πως πριν χρόνια δεν πρόλαβε να κρεμάσει πορτραίτο και του Ακη Τσοχατζόπουλου γιατί τον ξεπέρασαν  τα γεγονότα. Παλαιές ιστορίες αυτές και πίσω στα δικά μας που λένε οι πιτσιρικάδες.

Σε κάποιαν φάση γύρω στο 2018, ο κ.Φωτόπουλος, ο αποκαλούμενος και …«Θύμιος Λυμπερόπουλος της ΔΕΗ» κήρυξε ανένδοτο κατά του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν θα περάσει την πόρτα της ΔΕΗ ποτέ, αυτός θα μας ξεπουλήσει φτηνά, να μην το ψηφίσει κανείς, όλοι με τον Αλέξη» μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις στον κύκλο του, την ώρα που η ΔΕΗ το 2018 βάδιζε κατευθείαν στη χρεωκοπία για όσους δεν θυμούνται, με τον κ.Φωτόπουλο να συγκυβερνά με τον κ. Παναγιωτάκη.

Ελα όμως που τα καχεκτικά λεοντάρια ενίοτε γίνονται αμνοί  και αυτό ίσχυσε για τον αρχισυνδικαλιστή!

Η ΔΕΗ δεν πωλείται, ο κ.Γ. Στάσσης απεδείχθη σοβαρός μάνατζερ και η ΔΕΗ βαδίζει σε σταθερή ανοδική πορεία που κάποιοι δεν περίμεναν και ορισμένοι δεν εύχονταν κιόλας.

Συνεπώς η νέα Συλλογική  Σύμβαση θα υπογραφεί, τα προγράμματα εθελουσίων αποχωρήσεων ολοκληρώθηκαν, μεγάλο μέρος των λογιστικών υπηρεσιών δίνονται σε εξωτερικούς συνεργάτες (outsourcing) με συνεχείς διαγωνισμούς και δεν έχει ανοίξει μύτη!.

Τώρα μαθαίνω πως ο κ. Φωτόπουλος λέει στους κολλητούς του πως πρέπει να προκηρύξουν μία ή δύο 24ωρες απεργίες για όλα αυτά, έτσι για την τιμή των όπλων! Μα αναρωτιέμαι, ποιών όπλων; Οπλοφορούν και οι αμνοί και μάλιστα λίγο πριν το Πάσχα;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.