Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης θέλησε να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ. Έτσι λοιπόν το πρωί της Τρίτης ο κ. Χατζηδάκης πέρασε το κατώφλι  του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Αττικής στο κέντρο της Αθήνας, όπου όπως τόνισε σε ανάρτησή του στα social media αντίκρισε μια αντιφατική εικόνα.

«Οι γραφειοκρατικές κληρονομιές του παλιού ΙΚΑ και του παλιού ΤΕΒΕ που έγιναν χειρότερες με την φύρδην μίγδην συγχώνευση στον ΕΦΚΑ. Οι προσπάθειες της διοίκησης εδώ και ενάμιση χρόνο να καλυτερεύσει η κατάσταση. Αλλά και ο δύσκολος αγώνας που δίνουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ να ανταποκριθούν στην έκδοση των συντάξεων μέσα σε στοίβες φακέλων που δεν παραπέμπουν πάντως στο μοντέλο της Δημόσιας Διοίκησης που θέλουμε να δημιουργήσουμε», ανέφερε ο υπουργός επισημαίνοντας πως η διοίκηση και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σηκώνουν ένα μεγάλο σταυρό.

«Η Κυβέρνηση, η διοίκηση, οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ – που ακόμα μια φορά τονίζω ότι τους θεωρώ συμμάχους σε αυτή τη μάχη- και όποιες άλλες δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα μπορεί σε συνδυασμό με το Δημόσιο να μας απαλλάξουν από αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Δεν νοείται το 2021 να έχουμε στην Ελλάδα της Ευρώπης ένα τέτοιο πρόβλημα σαν κι αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα με τις συντάξεις. Είμαστε αποφασισμένοι να το λύσουμε. Και θα το λύσουμε», καταλήγει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.