Ατελέσφορη και με νομικά και συνταγματικά προβλήματα είναι η ανάθεση σε ιδιώτες της διαχείρισης και έκδοσης οριστικών συντάξεων, που προτείνει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία μίλησε στο ΘΕΜΑ 104.6 το πρωί της Τρίτης.
Όπως τόνισε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου «το πράγμα ξέφυγε, καθώς φτάσαμε στις 450.000 εκκρεμείς υποθέσεις συνταξιούχων και οι λύσεις που επιστρατεύονται όχι μόνο δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά έρχονται να αμφισβητήσουν την ίδια τη λειτουργία του ΕΦΚΑ και προκαλούν συνταγματικά και νομικά προβλήματα.
Ποιος θα έχει την ευθύνη για την υπογραφή, ή όταν υποθέσεις θα πάνε στα δικαστήρια, ή ακόμα και με τα προσωπικά δεδομένα» αναρωτήθηκε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόσθεσε δε ότι «ο ΕΦΚΑ έχασε τα τελευταία χρόνια το 48% του στελεχιακού του δυναμικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων και επειδή η κυβέρνηση δεν κάνει γενικά μόνιμες προσλήψεις, έμεινε ο οργανισμός χωρίς προσωπικό μήνες θα μπορούσε να ενισχυθεί ο ΕΦΚΑ, αλλά δεν έγινε σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «ο οργανισμός χρειάζεται μόνιμο προσωπικό με εμπειρία και γνώση και με δικαίωμα υπογραφής και διαχείρισης προσωπικών δεδομένων». Διευκρίνισε δε ότι «άλλο μία συνεργασία με μία εταιρία πληροφορικής για την εγκατάσταση και τη συντήρηση ενός προγράμματος, που είναι μία παροχή υπηρεσιών και άλλο να εμπλέκονται ιδιώτες στην καρδιά της λειτουργίας του δημόσιου τομέα, δηλαδή στον έλεγχο και την απονομή συντάξεων».

Επίθεση στον Υπουργό Εργασίας

Επιτέθηκε δε στον υπουργό Εργασίας, τονίζοντας ότι «ο κ. Χατζηδάκης απαξιώνει τον ΕΦΚΑ, όταν λέει ότι πρόκειται για ένα σαράβαλο και χαρακτηρίζει τους υπαλλήλους γραφειοκράτες και αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι στρώνει το χαλί για να βάλει τους ιδιώτες να κάνουν τη δουλειά».
Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε «να στηριχθεί ο ΕΦΚΑ, δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε τους δημοσίους υπαλλήλους. Το ίδιο γινόταν παλιά με το σύστημα υγείας και είδαμε τώρα στην ώρα της κρίσης όλοι αναγνωρίζουν ότι χωρίς τα δημόσια νοσοκομεία, τους γιατρούς τους νοσηλευτές δεν θα τα βγάζαμε πέρα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.