Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιτάξει κι άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τόσα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουμε, δε μπορούμε να πάρουμε άλλο ένα;».

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία,  είπε πως «όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί.

Μπορεί να φτάσουμε και τους 1000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση.»

Παράλληλα, η κ. Παγώνη έκανε έκκληση στους νέους να προσέχουν, καθώς όπως έχει αποδειχτεί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες.

Για την επίτευξη της ανοσίας, επισήμανε ότι «χωρίς εμβολιασμούς δε θα μπορούμε να βγούμε από αυτή την ιστορία και να κάνουμε καλοκαίρι. Ορόσημο ο Ιούλιος για την ανοσία.»

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκτίμησε ότι στο δεκαήμερο με τη μείωση των κρουσμάτων σταδιακά μπορούν να ανοίξουν κάποια καταστήματα.

«Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση», υπογράμμισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.