Τι  κι αν προερχόταν από την ευρωπαϊκή μάχη με την Άρσεναλ και κουβαλούσε κούραση, τι κι αν έπαιζε με δέκα από το 41’  μετά την αποβολή-εφεύρεση του Λαλά. Ο Ολυμπιακός βρήκε τη δύναμη και τις λύσεις να νικήσει στο Καραϊσκάκης τον Άρη 1-0 στην πρεμιέρα των πλέι οφ και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το γκολ του Γιώργου Μασούρα αποδείχθηκε αρκετό για να πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» τους τρεις βαθμούς, παρά την εχθρική διαιτησία του Δανού Γιάκομπ Κέλε και την αποβολή-σκάνδαλο του Κένι Λαλά, κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος, έφτασαν τους 70 βαθμούς και πλέον βρίσκονται στο +19 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που είναι στη δεύτερη θέση. Μια νίκη με την οποία έκαναν ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Του 46ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους…

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση και με μοναδική καλή στιγμή το μακρινό σουτ του Μπρούμα στο 8’. Ο Πορτογάλος εξτρέμ των Πειραιωτών βρήκε χώρο, σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας (67-33) και προσπαθούσαν να βρουν τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 25’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση μπροστά από τον Κουέστα. Ο Λαλά ανέβηκε από δεξιά, πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Δεληζήσης στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα προς την εστία του Κουέστα, ο Ισπανός πορτιέρο έδιωξε με το πόδι και η μπάλα στρώθηκε στον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός των Ερυθρόλευκων, όμως, μπερδεύτηκε και δεν κατάφερε να σουτάρει.

Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει με τον Μπρούνο, αλλά ο Ζοσέ Σα μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Βραζιλιάνου. Στο 30’ οι Πειραιώτες βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Ελ Αραμπί σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 36’ ο Μαροκινός είδε την κίνηση του Μπουχαλάκη, του έκανε την κάθετη πάσα, αλλά ο διεθνής μέσος έχασε την ισορροπία του και δεν κατάφερε να απειλήσει τον Κουέστα.

Ωραίος συνδυασμός Ελ Αραμπί-Μασούρα και 1-0

Δύο λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί συνεργάστηκε ξανά με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη και αυτή φορά ο συνδυασμός του Μαροκινού επιθετικού με τον Ελληνα μέσο έφεραν το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Αφρικανός είδε την κίνηση του συμπαίκτη του, του πέρασε ωραία την κάθετη πάσα, ο διεθνής χαφ γύρισε στον Γιώργος Μασούρα και αυτός από κοντά εκτέλεσε τον Κουέστα για το 1-0.

Κόκκινη-εφεύρεση στον Λαλά

Στο 41’ ο Γιάκομπ Κέλε απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κένι Λαλά για ένα μαρκάρισμα στον Σάσα και άφησε τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες. Αποβολή-εφεύρεση από τον Δανό, σε μια φάση που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να δοθεί κόκκινη κάρτα στον Γάλλο δεξιό μπακ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Αρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Ζοσέ Σα βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Μαντσίνι. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων βγήκε απέναντι από τον Πορτογάλο, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών απέκρουσε με τα πόδια.

Πίεσε ο Άρης

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με σέντρες κυρίως να φανούν απειλητικοί, αλλά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν σωστές θέσεις και απομάκρυναν σχετικά εύκολα τα γεμίσματα των παικτών του Αρη. Στο 73’ ο Μάντζιος έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Ματέο στη θέση του Μπρούνο.

Στο 79’ ο Μαρτίνς φρέσκαρε την ομάδα του με τον Ραντζέλοβιτς στη θέση του Μασούρα, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα τον Άρη, που είχε βγει στην επίθεση για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 86’ ο Αρης έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά και πάλι ο Σα ήταν εκεί. Ο Μαντσίνι σούταρε, αλλά ο Πορτογάλος έπεσε και απομάκρυνε, κερδίζοντας τα εύσημα των συμπαικτών του και του πάγκου του Ολυμπιακού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (90’+2′ Καμαρά), Εμβιλά, Μπρούμα (46′ Ανδρούτσος), Μασούρας (80′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (89′ Κάιπερς).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς (60′ Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (46′ Μάνος), Γκάμα, Μπρούνο (73′ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.