Καταστρατηγώντας το Νόμο, πού η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός διόρισε ως Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, του σημαντικότερου Οργανισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τον μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρό του Δημήτρη Μελά και ως νέο Αντιπρόεδρο τον Ζήνωνα Βαλμά.

Αγνοώντας τις υποχρεωτικές προβλέψεις του νέου Ν. 4735/2020 (άρθρα 20 – 23) ο νέος Υπουργός Σπ. Λιβανός έκανε αισθητή την παρουσία του στα πολιτικά πράγματα διορίζοντας τον εκλεκτό του στον Οργανισμό πού είναι αρμόδιος για την επιχορήγηση εκατομμυρίων ευρώ κοινοτικών ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες.

Ο νόμος σαφώς ορίζει το αυστηρό πλαίσιο προκήρυξης θέσεων Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Υποδιοικητών, Διευθυνόντων ή αναπληρωτών Διευθυνόντων ή εντεταλμένων Συμβούλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, πού η επιλογή ανήκει στην κυβέρνηση.

Η όλη διαδικασία τελεί υπό την αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ, το οποίο εκδίδει και δημοσιεύει τις προκηρύξεις των θέσεων, παρακολουθεί στενά την αξιολόγηση των υποψηφίων, ενώ η τελική πρόταση προς τον αρμόδιο Υπουργό γίνεται από πενταμελή επιτροπή επιλογής στελεχών του δημοσίου.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε. Όλη η διαδικασία είναι διάτρητη και, βέβαια, δεν έχει να κάνει με την αξιοσύνη ή μη του νέου Προέδρου, αλλά από το σύννομο της ακολουθητέας πρακτικής.

Θυμίζουμε ότι στις 26 Φεβρουαρίου είχε παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Φάνης Παπάς, μετά από θητεία λίγων μηνών (είχε διαδεχθεί τον επίσης παραιτηθέντα Γρηγόρη Βάρρα) με πολλά σχόλια να συνοδεύουν την απόφασή του.

Προφανώς η καρέκλα στο συγκεκριμένο Οργανισμό είναι ηλεκτρική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από τις παραιτήσεις κρύβονται εικονικές μισθώσεις δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων, προκειμένου να εισπραχθούν ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις μεγάλου ύψους.

Όσον αφορά την αντίδραση της αντιπολίτευσης τι να πει κανείς. Οι άνθρωποι πολιτεύονται εκτός τόπου και χρόνου…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.